Halloweeeeeeeen!

Är det idag - och hela kvällen. Än har inga bus eller godis-ungar dykt upp vid dörren och förhoppningsvis kommer inga heller, för vi har inget godis.... Men det hade vi i förmiddags på Halloweenfesten på Öppna Förskolan på Frälsis. Fullt ös var det, flera nya familjer, fyra pappor (varav tre hette Peter - pefekt för mig när jag skulle sjunga namnsången :-) En sångsund som hette duga där vi sjöng om både spindlar och spöken, monster, troll och häxor, men också om Jesus, änglar och till sist Gud som haver. Precis som det ska vara. Några barn blev fint ansiktsmålade och alla var nöjda och glada av det fantastiska fikat.
Nedan följer några bilder från festligheterna.

 
Spndelnät och cool dukning

Mums!!

Snyggingar :-)
 
Killarna Andersson

Feststämning
  
Mysig liten katt och mumsiga muffins

Believe it - or not...

Idag samtalade vi om tro på Gudstjänsten. Alla använder vi oss av tron varje dag. Om vi inte trodde att stolen skule hålla, så skulle vi inte sätta oss på den etc. Vi kan tro att vädret ska blir bra och vi kan tro att det vi har planerat ska bli av.
I Bibeln står det mycket om tro, från GT till NT är det fullt av tro i Bibeln, men också tvivel. Det går liksom hand i hand, men alla storverk kommer från någon som trodde starkt på det den gjorde. Och alla har rätt att misslyckas, för vi är ju bara människor och det vi misslyckas med, det lyckas Gud med. Men vi behöver våga tro och våga ta steg i tro, steg som leder ut i okänt land, livet blir mycket mer spännande då :-)
Lyssna på hela predikan här.

Efter gudstjänsten dekorerades lokalen inför Halloween/Höstfesten imorgon kl.10-13. Glöm inte att komma då. Nettan har bakat roliga muffins och fixat jättefint. Det blir en sångstund med lite Halloween-tema, men det blir inte läskigt, bara roligt. Jag tänker komma utklädd, gör du det också!! Johanna har övat på både mig och Gabriel inför ansiktsmålandet, så det blir också spännande.
Kom och festa med oss imorgon.

God Bless!


Värre än såhär blir det inte imorgon :-)

Soul Salvation Night

Nu är det på allvar! Om en månad är det dags för Kickoff inför Julgryteinsamlingen och på Limhamnskåren har vi verkligen satsat i år. Vi satsar att kunna samla in 50000 kr i grytan, vilket är 5ggr så mycket som de senast åren, men i år har vi stor tro för att det kommer att funka för nu är vi flera som engagerar oss och vi har ett bra mål att samla in till, nämligen projektet Vändpunkten som är ett socialt arbete som kommer att dra igång på kåren efter nyår till glädje för många människor - mer om detta vid senare tillfälle. Naturligtvis kommer en del av pengarna också att gå till vårt Öppet Hus på Julafton, där alla som vill är välkomna.
Hur som helst, för att gå ut starkt och sedan öka, har vi en Kick Off koncert den 26/11 kl.19.00, med namnet Soul Salvation Night. Det är Jonas Wernefort (som också är igångsättaren av Vändpunkten) som dragit ihop ett helt coolt gäng med musiker som alla uppträder helt gratis för att samla pengar til julgrytan. Vi blir sponsrade med affsicher från Royal Tryck på Limhamn och Jan-Tob Spel & Tobak kommer att sköta försäljningen av biljetter fr.o.m. den 2/11. Begränsat antal platser så det är först till kvarn.... Biljetterna kostar bara 50 kr och det kommer att säljas kaffe med tilltugg på plats. Insläpp från kl.18.00.
Detta är en kväll du inte vill missa, det kan jag lova! Det finns rätt mycket jag inte vill missa på kåren, men detta är jag helt säker på att alla vill vara med på, så prioritera nu detta i almanackan. Tänk, 50 kr för en koncertbiljett - det får du knappt en fika för på stan. Så gå till Jan-Tob och köp din biljett fr.o.m. onsdag eller kom till oss på kåren och köp en, vi har några där.

Glöm se'n inte de övriga tillfällena att titta hit - Hallowenfesten på måndag, Hela Människan Dag den 12/11 och Prylmarknaden den 19/11.

God Bless!



FÖR..underlig NÅD

Ja, det var det som blev temat på södagens gudstjänst. Själv har jag nyss lyssnat på Mackans predikan och jag föreslår att Du gör detsamma. "Det enda som bär när allting annat vacklar, det är Guds nåd och Guds barmhärtighet" - börjar en sång i FA:s sångbok, med refrängen: Det enda jag vet, det är att nåden räcker, att Kristi blod min synd, min skuld betecker. Det enda jag har att lita till en gång, det är Guds nåd, Guds gränslösa nåd".
Visst måste vi predikanter predika nåden, vad annat kan vi göra. Av Nåd är ni frälsta genom tro, skriver Paulus i Efesierbrevet. Allt handlar om det, allt går ut på det. Gud älskar verkligen ALLA människor och vår uppgift som Hans följeslagare är att sträva efter att kunna visa kärlek vi också, oavsett vem det är. Gud gör inte skillnad på om du är vit eller svart, fattig eller rik, man eller kvinna, heterosexuell eller homosexuell, nykter eller onykter, liten eller stor, smal eller tjock, ja, jag kan fortsätta i all oändlighet. Varje människa är unik och Gud känner oss var och en och älskar oss ändå - det är Nåd.

Under de senatse veckorna har jag träffat på olika människor och samtalat mycket om olika människor och jag förstå mer och mer hur viktigt det är att med nåden som grund leva ut William Booths uppmaning: Others!
Det är en tuff och hård resa, men om jag kan hjälpa någon och visa vägen till Guds nåd och kärlek, så må det vara värt smärtan och kampen.
Än en gång då - ladda ner och lyssna på predikan från i söndags.

Nu är vi inne i sista veckan i oktober och natten mellan lördag och söndag är det dags att ställa om klockan igen till vintertid, glöm inte det :-) På söndag kl.11 är det gudstjänst igen och jag tror det blir något om Tro.

På måndag den 31 kl.10.00 är ni välkomna på Halloween/Höstfest på Frälsis, Öppna Förskolan. Det blir inte läskigt - bara roligt. Man kan få bli ansiktsmålad till prinsessa eller superhjälte också om man vill :-)
Till och med Limhamn.nu har lagt upp festen som nyhet. Ha en fortsatt bra vecka.

God Bless!

Hela Människan och Gudsbilder

I lördags hade vi Hela Mäniskan Dag, villket som vanligt var underbart. Den här gången fick vi förutom det vi brukar, prova på ett Qigong-pass. Det var riktigt jobbigt, man blev helt varm :-)
Man hade också möjlighet att göra sin egen Frälsarkrans. God mat och härlig gemenskap och ett lugn som är utmärkande för Hela Människan Dagar.
Söndagen var kårens bönedygn och gudstjänsten var just en bönegudstjänst, där vi fick prisa Gud i lovsången och sedan vid olika bönestationer be och tacka för olika saker.

Helgen som kommer innehåller Street Church på lördag och på söndag är det Mackan som har hand om gudstjänsten och predikan kommer att handla om Gudsbilder. Det blir säkert hur bra som helst, det också.
Välkommen!

God Bless!

Brinnande Passion

"Ty Herrens ögon sveper över hela jorden för att Han med sin kraft skall bistå dem som med sina hjärtan hänger sig åt Honom.”

Att ge sig hän, att vara hängiven, att vara passionerad, det letar Gud efter i oss. Herren söker folk som vill samarbeta med Honom. Och hur kan vi få mer hängivenhet i våra liv, mer passion för Herren? ? Ibland åker vi iväg på konferens för att fylla på och ibland litar vi på att någon annan ska komma med ny passion, ny hängivenhet.
Men vi kan fara runt och leta överallt, men egentligen handlar det om två saker – mitt hjärta och Jesus – de två tillsammans blir passion, hängivenhet. Och passion/hängivenhet är en färskvara, som måste hållas levande och fyllas på och hur håller vi passionen/hängivenheten brinnande?
Jo, t.ex.genom att vara i Guds närvaro. Ibland en liten stund, ibland en hel dag. Jak.4:8 ”Närma er Gud och Han skall närma sig er.”
Också genom att omge oss med människor som fyller på passionen.
Man behöver hjälp av andra som också brinner för Jesus, som brinner för det man själv brinner för som kan uppmuntra och peppa när man själv håller på att slockna. Vi behöver varandra! Ett ensamt vedträ slocknar snabbt.
En sak till ar att göra saker som är i Guds vilja. När man ser att det fungerar fylls passionen på. Vi måste utvärdera det vi håller på med så att vi inte tar slut på oss med sådant som inte är från Gud.
Och att göra sådant som är i Guds vilja, det gäller ju hela vårt liv, inte bara arbetet och verksamheten i församlingen. Ni vet, vi bor ju i landet lagom och det är förödande för oss kristna, för det finns ingenting som är lagom med Gud.  
Vi behöver en brinnande passion, en brinnande hängivenhet för att vara sanna Jesu efterföljare och vi är inte kallade att göra det som är möjligt utan vi är kallade att göra det som är omöjligt, för det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.

Detta är kort-versionen av gårdagens predikan, som du lyssnar på i sin helhet här.
Sången vi lyssnade på efter predikan finns här.

Nästa söndag, den 16/10, är det Limhamnkårens bönedygn, som ingår i FA:s 24/7 bön vilken pågår sept-nov. Då kommer vi mellan kl.11-13 att ha en Bönegudstjänst och du är varmt välkommen att komma och vara med och prisa och lova Gud tillsammans med oss.

God Bless!

Symbolen för vår brinnande passion :-)

Änglalikt

Så var det Den helige Mikales dag i söndags och naturligtvis pratade vi om änglar i gudstjänsten.
Tänk vad det finns många associationer till ordet ängel, det upptäckte vi när vi började samtalet.
Mikael är i alla fall en av ärkeänglarna. Hans namn brukar uttydas ”Vem är lik Gud?”
Han är himmelens beskyddare och den som leder kampen mot den fallne ärkeängeln Lucifer (Satan).Att ärkeänglarna har manliga namn gör att man undrar lite över varför änglar oftast avbildas som kvinnliga gestalter, eller som överviktiga barn med klotrunda kinder.
Vi talar ofta om skyddsänglar och att ha änglavakt, men änglar är inte bara en himmelsk utryckningskår, de är fullständigt engagerade i människors livsöde. Deras största längtan är att människor lägger sina liv i Guds sårmärkta händer och får ro där och det är detta Jesus har i tankarna när han säger att det blir glädje i himmelen varje gång en syndare vänder om.
Alla som har barn, små eller stora, vet att även om de har ett änglanamn så är det inte änglar – inte alla i alla fall. Däremot säger Jesus så har alla barn änglar, som alltid ser den himmelske Faderns ansikte. Så dyrbara är barnen, jordens minsta, för Gud att Han alltid har ögonkontakt med dem som vakar över dem och beskyddar dem. Allt som sker barnen kommer genast till Guds kännedom och det är ett starkt uttryck för deras betydelse, så det är inte speciellt smart att göra barn illa.
Jesus ställer barnen i centrum och välsignar dem och säger att de är störst i Guds rike. Låt Ditt rike komma – ber vi. Alltså är vi på rätt väg då vi prioriterar barnen och familjerna för att ledas in i Guds familj.

Lyssna på hela predikan här, det blev ett jätteintressant och fint samtal.


På lördagen hade vi Prylmarknad/Loppis och det var också en trevlig dag. Tyvärr inte riktigt lika mycket folk som det brukar vara, men bra ändå. Det är ju Loppisar varenda helg på flera ställen hela hösten, verkar det som, som man får väl prioritera förmodar jag. Det gick bra i alla fall.

Veckan är igång igen, ja, halvvägs och gårdagens lunch för daglediga var också hur bra som helst, hoppas på en utvecklig och utvidgning där också :-)

Nu, vidare i dagen.
God Bless!



RSS 2.0