Från Mörker till Ljus

Jesus är uppstånden - Han lever!! Halleluja!!
Ja, idag fick vi alla som hade slutit upp på Limhamnskåren, showen Från Mörker till Ljus med Mackan Andersson och Samuel Varg Thunberg. En fantastisk show om död till liv, mörker till ljus. Stackars er som inte var där ;-)
Mackan inledde med en stund standup så vi fick skratta så stolarna hoppade och sedan kom Samuel och visade sina färdigheter i mentalism/illussionism och på en underfundigt sätt berättade han det glada budskapet om Jesus som befriar oss från döden och mörkret och vi får gå in i Hans frid och frihet.
Showen avslutades med att Mackan hade en kort andakt som ledde in i sången "Nothing else matters" (Metallica) som spelades av bandet (Mackan, Olivia, Johanna, Jesper) och de gjorde det super bra!! Jesper är den nyaste gitarristen, som endast spelat i 9 veckor och var med och spelade idag. Bra jobbat Jeppe!!
Fikat som följde var inte fy skam. Nettan och Katja hade bakat morotskakor med frosting och marsipan-morötter och kladdkakor med vispgrädde. Det var verkligen en festlig förmiddag på många sätt.

Vi gillar att festa på Limhamnskåren och redan nästa söndag är det dags igen. Då är det Familjefest kl.11 med "Vipp-på-rumpan affären", dockteater, ösiga barnsånger med bandet Dog Collar och festligt fika. Ett måste alltså! Då blir det rockiga kläder igen :-)

Ha en underbar vecka!
God Bless

Stilla Veckan

Ja, stilla veckan är vi inne i nu. Den vecka som leder fram till Påsk och alla festligheter. Idag är det skärtorsdag och själva dramat i Jesu sista dagar tar fart under kvällen, då Han våndas i Getsemane och Judas förråder Honom och den hemska misshandeln börjar.
Vi inledde veckan lugnt. I lördags hade vi Hela Människan Dag med allt vad det innebär av lugn, frid, god gemenskap och Gudsnärvaro. I söndags var det Palmsöndagen och Maria från Betania smörjer Jesu fötter med dyrbar nardusbalsam och torkar dem med sitt hår. Hon förbereder Honom för Hans begravning, säger Han, och kanske förstår hon det, kanske inte. Jesus rider sedan in i Jerusalem på en åsna under folkets jubel. De hyllar Honom som kung, ropar Hosianna! Hurra! fast Han vet att många av dem skulle komma att ropa Korsfäst!!
Så går man in i påskveckan som är allt annat än stilla för Jesus. Han rensar templet på dem som köper och säljer, dem som bara vill tjäna egna pengar på de fattigas bekostnad. Han är efterlyst som en brottsling och ändå vågar Han visa sig och ställa till rabalder.
Så idag, skärtorsdagen, är det dags för Honom och lärjungarna att äta påskmåltiden och Jesus delar brödet och vinet och tvättar lärjungarnas fötter som ett exempel för oss att tjäna och älska varandra.
Ikväll kl.19.00 samlas vi till en Getsemanestund i Linnékyrkan och imorgon kl.11.00 till gudstjänst i Wesleykyrkan.
Det är fantastiskt att vi kan fira Påsken tillsammans med övriga syskon i Guds församling.
Lördag förmiddag går vi ut med Street Church och sprider Påskens glada budskap på Limhamn. Och på kvällen 23.30 är det ekumenisk Påsknattsmässa i Limhamns kyrka, som kommer att bli såååååå bra!!!! Kom på den om ni orkar :-)
Och förstås, på Söndag!! Påskdagen!!! kl.11.00 Från Mörker till Ljus - en påskshow om mörker och ljus, död och uppståndelse med Mackan Andersson och Samuel Varg Thunberg. Samt Metallica Covers med bandet ;-) och jättegott fika!!! Läs mer här.

Så, Glad Påsk till alla.
God Bless!

Leap of faith

Idag talade vi om tro på gudstjänsten. När i veckan berättade för väninnanatt det skulle handla om tro idag sa hon - jamen, det gör det ju varje söndag, fast på olika sätt, och det har hon ju rätt i :-)
Men idag pratade vi om att tro handlar om att ta risker. Om du vill växa i tro måste du ta risker och du behöver vara beredd på att misslyckas, för det kommer du också att göra. Men om du inte tar risken kommer du aldrig att få uppleva något tillsammans med Gud. Ibland kommer löftet att uppfyllas just när du tar steet ut i det okända, ibland får du vänta länge på uppfyllelsen, eller du kanske aldrig får se det till fullo, men Gud är ändå Gud och ändå allsmäktig och i Heb.11:6 ”Utan tro kan ingen finna Honom. Ty den som vill nalkas Gud måste tro att Han finns och att Han lönar dem som söker Honom.” Så fungerar Gud. Vill du leva nära Gud, så behöver du ta risker i tro.

Det finns en del saker som hindrar oss från att ta risker: Rädsla; förlust; lidande; misslyckande. Alla dessa saker är hinder i vägen för risktagande i tro.
Tro är något vi alla praktiserar hela tiden, frågan är bara vilken tro? Hur kommer du genom vardagen, livet, jobbet. Vad hoppas du på? Att pengarna ska ge dig lycka, att dina fritidsaktiviteter ska få dig att må bra?
Man kan läsa av en människas tro genom det hon spenderar sin tid, energi och pengar på.
Jesu liv, död och uppståndelse bör inspirera oss till att leva i tro och risktagande, men det gör inte alltid det. Jag önskar att det gjorde det oftare

Att leva i tro, i risktagande, är också att söka stadens bästa och som Paulus skriver i
Rom.12:1-2 (parafraserat)
Så här är vad jag vill att du gör, Gud hjälper dig: Ta ditt vardagliga, vanliga liv - ditt sova, äta, gå till arbetet, och gå omkring- liv och lägg fram det inför Gud som ett offer. Att omfamna vad Gud gör för dig är det bästa du kan göra för honom. Bli inte så välanpassade till din kultur att du passar in i den utan att ens tänka. Istället, fixera din uppmärksamhet på Gud. Du kommer att förändras från insidan och ut. Villigt förstå vad Han vill med dig, och snabbt lyda uppmaningen. Till skillnad från den kultur runt omkring dig, som alltid drar ner dig till sin nivå av omognad, får Gud ut det bästa ur dig och får dig att mogna i renhet.

Så vill du växa i tron och leva nära Jesus, så våga ta risker i tro. Lyssna eller ladda ner predikan här.
Här är länken till filmklippet vi såg i predikan också.

Nu börjar en ny vecka med nya möjligheter att praktisera tron :-)
På lördag är det åter igen Hela Människan Dag. Du har väl anmält dig? Temat är Raw Food.

God Bless!

Äta bör man......

....annars dör man. Äter gör man - ändå dör man. Ja, det var lite kort om inledningen till söndagens predikan. Söndagens tema var ju Livets bröd och jag utvecklade tankarna från två veckor sedan om att äta rätt för hela människan. Lyssna eller ladda ner predikan här. 
Ibland är det lätt att avstå viss sorts mat för man vet att men inte mår bra av den. Min laktosintoleranta väninna ser till att inte få i sig vanlig mjölk t.ex. för då blir hon jättedålig. Men det kan vara svårare att avstå från sådant som vi inte mår bra av i själen och anden. Girighet, själviskhet, pessimism, skvaller etc. är inte bra för oss alls, men ändå kan vi ibland förledas att delta i det och märker inte förrän efteråt att det inte var bra.
Att titta på filmer och tv-program som är nedbrytande för oss istället för uppbyggande eller lyssna på musik där texterna är helt emot det vi egentligen tror på och står för, men melodin var ju så medryckande..... Vi behöver välja aktivt, för hela människan. Som sagt - lyssna på hela predikan.

I lördags hade vi Prylmarknad/Loppis och det var verkligen roligt. Öppet mellan 10-14 och det var säkert 200 pers sammanlagt under den tiden. Det är en så bra grej det där med loppisar, att saker får nya ägare istället för att slängas. Jättebra.

Så har en ny vecka börjat och Öppna Förskolan är avklarad för idag. Alltid lika roligt.

Ha en bra vecka.
God Bless!

Våren är här


RSS 2.0