Framtidsljus

Ja, "Framtidsljus" var faktiskt namnet på en kassett som vår (Magnus och min) kadettring på officersskolan spelade in till förmån för just officersskolan och nu talar vi alltså om 1992. Det var faktiskt jag (Monica) som kom på namnet. Nog om det, men jag tyckte det passade som rubrik idag så kåren faktiskt kan se framtiden ljus. Klartecken har kommit från Högkvareteret att vi får fortsätta att med mig som anställd arbeta för Guds Rike här på Limhamn. Allt som hänt bara sedan strax innan jul är verkligen Guds välsignelser och Han visar Sin makt gång på gång och vi står förundrade och lite bävande men förväntansfulla.
Tack snälla alla som bad och tänkte på oss när vi var i Stockholm i måndags för att träffa cheferna - skriver mer om det här i min blogg.

Vi är också så glada för att Marcus (Mackan) Andersson har blivit antagen som kandidat till frälsningsarméns officersskola och kommer som kadett att ha Limhamnskåren som utbildningskår från och med hösten 2011. Tänk vad välsignade vi är och så mycket vi ska få vara med om, och är med om redan. I dagens predikan nämnde jag om vad det kan betyda för oss att söka vår stads bästa och leva för Gud och andra - lyssna här.

Veckan som ligger framför blir spännande. Förutom de "vanliga" aktiviteterna så startar på onsdag kväll kl.18.00 "After work - avslappning", ett skönt sätt att avsluta dagen och påbörja kvällen. Första gången man är med är gratis så kom och prova på, vi är i källaren. Kaffe och té finns att köpa om man vill varva ner lite innan.

torsdag 17.30 börjar vi "Bully Proof" på Limhamn för 8-13 åringar. De flesta anmälda är ännu helt okända för oss och har anmält sig efter en artikel i lokaltidningen. Bully Proof är alltså under samma tid som Chillout och det blir hur bra som helst. Chillout-ungdomarna fick förresten hjälpa till att måla om musikantrummet i torsdags. Det ska bli andaktsrum och det blir sååååå bra!

På lördag, den 5/2 kl.10-14 är det Prylmarknad/Loppis. Du kan hyra ett bord för 100 kr och sölja dina saker eller komma och fynda. Vill du boka bord så ring mig: 070-53 86 316, eller maila: [email protected]

Så fortsätter vi framåt med våra hjärtan till Gud och våra händer till andra (heart to God and hand to man).

God Bless!

Målarteam :-)

Nytt vin.......

.....i nya (förnyade) vinsäckar, sa Jesus att det skulle vara. Och tänk om det är så att det kan behövas nya (förnyade) ramar, strukturer, tankar och sinnen för att Gud ska kunna hälla i nytt vin = nya välsignelser, nya människor, nytt liv, nya möten och upplevelser. Kanske är det så för oss här på Limhamn och det är det som visar sig nu. Och kanske är det så för hela Frälsningsarmén i Sverige, som förnyat hela organisationen och nu börjar få se nya välsignelser på alla möjliga plan.
Gudstjänsten idag handlade om det och den korta predikan kan nu lyssna på här.
Vi hade en bön - och lovsångsgudstjänst med bönestationer och vi behöver be och lyssna mycket till Gud och vara massor i Hans närhet och vilja så att de nya "vinsäckarna" kan förbli mjuka och smidiga att hälla i "nytt vin" i.

Gårdagen var en Dag för Hela Människan igen med Tikva, mini-spa, god mat, gemenskap, samtal, möjlighet till massage och spikmatta och med en avslutande stillhetsandakt. Jesus tog hand om hela människan och det är vårt uppdrag också. Frälsningen, helandet, upprättelsen gäller hela människan, inte bara anden.
Hela Människan dagar kommer vi att ha en gång i månaden och nästa blir den 12/2. Planera in redan nu!

Imorgon kommer skådespelaren Annette Lindén med sina dockor och figurer till Öppna Förskolan och ger "En buskul föreställning". Den börjar kl.10.30 - alltså när sångstunden brukar börja. Det blir säkert jättekul!

Ha en underbar vecka. Vi hörs igen.
God Bless!

Tikva


"Se, jag gör något nytt"

Nytt år, nya möjligheter, oskrivna blad, tom kalender...eller inte.... men nytt år är det i alla fall och nu står vi inför en spännande framtid. Efter denna fantastiska julhelg är det dags att fortsätta på beredda stigar.
På torsdag är det Trettondagen, den 6/11, då rubriken är "Guds härlighet i Kristus" eller Epiphanea = uppenbarelse. De vice männen hade en uppenbarelse av Jesus och de gjorde något av den, de tillbad Jesus och deras liv fick ny mening. Jag har haft några uppenbarelser under hösten och tagit fasta på att dela med mig av dem och göra något åt dem tillsammans med andra. Hela människan dagen vi hade i november var en hit och nu kommer nästa, den 15/1, och redan är det 11 st anmälda bara på Facebook. Det verkar som att vi är på rätt spår och att Jesus är mitt i centrum av det hela.
Igår var vi på Malmökåren på gudstjänst och soldatinvigning, en fantastisk fest där en ung man tog steget och kastade sig ut i det okända äventyret, med Jesu starka armar runt sig. Så häftigt är det! Jag önskar och ber att Malmökåren ska få fortsätta i samma anda och riktning så att det verkligen växer upp en armé av Kristi stridsmän/kvinnor som stormar mörkrets fästen och förändrar staden och sprider sig. Jag önskar och ber att Limhamnskåren ska få uppleva samma glädje och fest när vi får välkomna nya medlemmar och inviga nya soldater framöver. Det är nu det händer, det är nu, efter många år av bön, svett och tårar och fortfarande kamp, nu ska det hända. Limhamnskåren ska bli ett "Andrum för hela människan", en källa till liv, återupprättelse, helande, frälsning, kraft, träning - andlig, själslig och fysisk. Och när/om någon tänker eller säger: "De kommer att ge upp och arbetet blir aldrig utfört", så fortsätter vi istället med förnyade krafter (Neh.6:9)

God Bless!

RSS 2.0