Vem är din trädgårdsmästare?

Igår var vi några stycken på Furubo och städade och fixade med trädgårdsmöblerna inför sommarens verksamhet. Vädret var underbart och både fika och lunch i solen hann vi naturligtvis med :-)
Nästa helg har vi ju Bully Proof läger från fredag till lördag på Furubo, så då måste det ju vara färdigt och fint där.
Under sommaren kommer vi ju att ha sommarjobbare som får sköta tomten och gräsklippning o.s.v. Och under typ två veckor kommer vi att ha Siw hos oss och fixa med blommor och rabatter och under "Hela Människn Dagarna" i juli ska Siw ha en workshop med blomsterbinderi - såå kul et ska bli.

Idag hade vi gudstjänst med temat "Att växa i tro". Liknelsen om sådden i Matt.13 var utgångstexten och jag planterade några frön i en kruka och gav dem vatten och växtnäring och talade sedan vidare om att vi som kristna är jorden där vi måste låta Jesus plantera sina goda växter och vara trädgårdsmästare; kanske rycka upp en del ogräs o.s.v. - lyssna på hela predikan här.

Så står vi inför en ny vecka med nya möjligheter, ha det riktigt bra.

God Bless


Härlig växt


"You shall not pass......"

Idag på gudstjänsten predikade Marcus, eller rättare sagt, ledde Marcus oss i en tillsammanspredikan där vi samtalade om bibelordet i Joh.14:6 Jesus svarade: "Jag är vägen , sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig."
Just den bibelversen har ibland gjort Jesus till någon sorts brovakt istället för själva bron ( typ i broillustrationen där Jesus är bron som överbrygger klyftan mellan människan och Gud), att Han har blivit den somstår som Gandalf i Sagan om ringen där han står med höjd stav och säger med hög, skrämmande röst "You shall not pass!!"
Kanske är det inte så vi ska läsa denna vers på det sättet, utan istället se i vilket sammanhang Jesus säger dessa ord och utgå därifrån. Lyssna på hela predikan här och gör dig en egen uppfattning. Intressant är det i alla fall med dessa samtal och vi kan alla bli berikade av dem. I 1Kor.14 står det ju att när vi kommer samman så har alla något att bidra med. Visst är det väl så.
Här är bilderna som Mackan ritade på whiteboarden under predikan.



Ja, alltså, det här är en variant av broillustrationen enligt Marcus ;-)

Igår hade vi en skön Hela Människan Dag och imorgon börjar en ny vecka med allt vad det innnebär.
På lördag, den 21/5 kl.10 - 16(ca) har vi arbetsdag på Furubo. Alla som vill komma och hjälpa till är välkomna!

God Bless!

Kalla lögner

Ni som känner till Limhamsnkåren och Frälsningsarmén i största allmänhet och ändå såg programmet Kalla Fakta på söndagskvällen, inser säkert att programmet lika gärna skulle kunna heta Kalla Lögner.
Jag ska inte skriva så mycket själv om det hela här utan jag länkar till diversa andra bloggar etc. som skriver om det och är mycket bättre på att uttrycka sig än vad jag är :-)

http://www.sydsvenskan.se/incoming/article1462969/Felaktigt-om-Fralsningsarmén.html

http://www.stefangustavsson.se/?p=801

http://www.fralsningsarmen.se/dl2/p3/content.nsf/aget?openagent&key=kalla_fakta_och_vilket_avslojande_1304869425805

http://www.stefansward.se/2011/05/08/kalla-fakta-och-fralsningsarmen/

http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.tv4play.se%2Fnyheter_och_debatt%2Fnyheterna%3Ftitle%3Dtro_och_livsstilssyn_bakom_stopp_for_homosexuella%26videoid%3D1633952&h=cb97c


Istället berättar jag om maj månads Hela Människan dag som är på lördag 14/5 kl.10-15
Anmäl dig - det blir så bra!

Ha en fin vecka
God Bless!


RSS 2.0