"Om inte Gud bygger huset....."

....arbetar byggarna förgäves. Det var temat på dagens predikan - som du kan lyssna på här.
Altför ofta händer det att man springer iväg och gör en massa som man tycker är bra och märker inte att Gud har tagit förra avfarten för att allt ska bli rätt. Så undrar man varför saker och ting inte fungerar och när man äntligen frågar Gud så gör det ont att se att man varit på fle spår. eller så är man alltför ivrig och springer i förväg och vill genomföra något i förtid och då blir det också galet. Nej, Gud måste få "bygga huset" för att det ska bestå.
I Jes.58 talar Gud om rätt och fel fasta och att om man gör det fel blir det galet och nedbrytande, men när man ser Guds vilja och handlar efter den bryter gryningsljuset fram och de uråldriga ruinerna kan byggas upp igen. Detta verkar vara ett ord för Limhamnskåren idag, att bygga upp de uråldriga ruinerna, att åter sätta i stånd gångna släktens grunder. På 1910-talet var det väckelse i Limhamnskåren och på Limhamn i stort kan jag tänka, och nu, 100 år senare, bör det vara dags att åter sätta i stånd gångna släktens grunder. Inte på samma sätt kanske men med samme Gud som härförare och samma svärd = Guds Ord. Gud gör inga repriser, tack och lov, men Han är densamme, igår, idag och i evighet! Jes.43:19 ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken”.

Jes.58:11 ”Herren ska alltid leda dig, han mättar dig i ödemarken och ger styrka åt benen i din kropp. Du skall bli som en trädgård, en oas där vattnet aldrig sinar”.
 
Tänk om människor som kommer hit kan känna som att det är att komma till en vattenrik trädgård, en oas där vatten aldrig sinar. Det levande vattnet – Guds Helige Ande. Fantastiskt!

Ja, kanske är det moget nu för tankar och visioner som började växa fram för ca 10 år sedan. "Om inte Gud bygger huset....."

Veckan som ligger framför - Öppen Förskola; Café (bus)Fröet; Chillout; Dag för Hela Människan på lördag - anmäl dig nu om du vill vara med. Kolla hemsidan för mer info. Sönd.11.00 Gudstjänst med parentation, Mackan Andersson predikar.

God Bless!


Barnvälsignelse och (bus)Fröet

Dagens Familjefest med barnvälsignelse var verkligen en härlig fest. Lucas var såååå snäll och uppförde sig alldeles exemplariskt. Ungefär 50 pers i alla åldrar hade kommit för att fira och det gjorde vi, med sång & musik - tack Gertie som spelade piano, dockteater - med Rosi och Olivia - jättekul!, dansuppvisning av Johanna - wow!!!!, och spel på rytminstrument till "Åh, vad Gud är god mot mig" - i reagge-takt :-) med bandet!
Magnus
, som hade själva välsignelsestunden, gjorde också det exemplariskt. Tack också till Bastian som skötte mikrofonerna via mixerbordet - bra jobbat!!
Festen fortsatte runt matborden med en mumsig pastasallad och ännu mumsigare kladdkakor och då menar jag KLADD-kakor, på riktigt, med grädde. Ett stort TACK till Nettan och Johanna som tillsammans lagat och bakat inför idag. Såååååå GOTT!!!!!! Och ett stort TACK till alla som var med och gjorde dagen till en verklig FEST (nu har jag väl inte glömt någon, i så fall TACK!!!)
Imorgon går vi till Malmökåren kl.11.00 och är med på en barnvälsignelse till. Mio Gabriel Olterman ska då få vara i centrum, och det blir djungeltema på den gudstjänsten har jag hört. Jag får nog ta med mig en apa :-)

Så har det blivit så att Café Smulan visade sig vara ett populärt namn så nu har någon annan registrerat det och då får vi snällt byta namn på vårt torsdagscafé. Så från och med nu heter vårt Café (bus)Fröet (det kan väl ändå ingen annan heta....). Frön kan man ju ha på bullar, solros-, lin-, vallmo-, sesam etc. Och små "frön" brukar det ju krypa omkring i barnhörnan och ibland kan det också vara "busfrön". Dessutom vill vi ju att kåren ska vara en växtplats och frön växer ju om man vårdar dem. Och på tal om caféet så blir det på torsdag, den 28/10, tema: Halloween - vad är det egentligen och varför ska man inte blanda ihop det med Allhelgonahelgen. Man kan också till självkostnadspris få göra sin egen pumpa-ljusstake. Så välkommen på torsdag, vi har öppet 10-15.

Vill också göra reklam för Studiecirkel i Kreativt Skapande som börjar den 3/11 och är fyra onsdagskvällar i november. Gå in på vår hemsida och kolla under "Aktuellt" så får du mer information.

Tills nästa gång,
God Bless!

Dockorna Jona och Julia in action

Åh, vad Gud är god mot mig

Ordet och Bönen

Hela dygnet igår, den 16/10, mellan 00.00-24.00 var det vår kårs tur att vara länken i Frälsningsarméns 24-7 bön som varar september-oktober. Så stora delar av kårens medlemmar var med och delade upp dessa bönetimmar för att vara inör Gud och verkligen koncentrerar söka Honom. Det gjordes säkert på flera olika sätt. Några kanske tog en bönepromenad, andra satt i sin säng eller fåtölj eller i kårlokalen.
Jag (Monica)hade tre timmar på förmiddagen (el.fyra egentligen, den första fick bli i sängen när jag vaknade) sedan började jag med att gå ut på vad jag tänkte skulle bli en lång skön bönepromenad, men när jag kom ut och insåg att vinden troligtvis hade varit på nordpolen och hämtat sin temperatur, blev promenaden mycket kort och slutade på café Lieto, där jag köpte en latte och kröp upp i en hörna med lovsång i hörlurarna och bibel och block och penna i famnen. Det var faktiskt ett mycket bra sätt att be på.
På kvällen hade jag två timmar till och då fick kårlokalen bli böneplatsen.
Det är en förmån att få ha så många timmar att tillbringa i bön och söka och fina Herren.

Idag hade vi besök av Henrik från Gidoniterna och han berättade om deras arbete och vi fick höra fantastiska berättelser om vad biblarna som de delar ut kan ge för effekt. Guds Ord är i sanning kraftfullt, vilket också Mackan Andersson predikade om på gudstjänsten. Du gör gott i att lyssna på hans predikan här, eller ladda ner den och lyssna senare.

Veckan som ligger framför är som vanligt full av spännande tillfällen. Öppen Förskola, Café Smulan med besök av Cajsen och HandHjort och på lördag den 23/10 kl.12.00 är alla välkomna på Familjefest med Barnvälsignelse.
Missa inte detta!

God Bless!


LUCAS ANDERSSON - BLIR VÄLSIGNAD 23/10 KL.12.00

Street Church, Ödmjukhet och Självbehärskning

 Lördagen inleddes med Street Church på Limhamn, vilket var en härlig förmiddag med sol (som faktiskt var varm) som sken från en klarblå himmel, musik på CD-spelaren, kaffe, kakor, biblar och bibelord som delades ut, mycket folk ut och alla var glada och trevliga. Man får verkligen ta vara på brittsommar-dagarna så länge de varar.

Söndagen inleddes med dimma, ute alltså, och verkar avslutas likadant.
Gudstjänsten innehöll sista delen av serien Växtkraft, om Andens frukter och idag var det Ödmjukhet och Självbehärskning. Lyssna på eller ladda ner predikan här.
Vi hade dagen till ära också fruktsallad till kyrkkaffet, med vispgrädde förstås :-) Det var uppskattat kan jag säga, inte en droppe kvar av något. Gudstjänst är i sanning en fest!

Veckan som ligger framför är också innehållsrik. Öppen Förskola i morgon; Café Smulan på torsdag, som får besök av Lotta från Lollopard, som kommer att visa nya höstkollektionen, så missa inte det och ta en god fika samtidigt. 10-15 är det öppet och Lotta kommer att vara där ca 11-13.
På lördag, den 16/10, är det Limhamnskårens tur att vara länken i FA:s 24/7-bönekedja, och vi är ansvariga för timmarna 00.00 - 24.00. Tyvärr saknar vi ännu bedjare från 00.00 - 05.00, samt 07.00-08.00. Vi du vara med och be då så ring mig (Monica) 070-53 86 316, så skriver jag in dig.

Och nästa söndag är det gudstjänst igen och vi får besök av Gideoniterna. Mackan Andersson kommer att predika då.

Så, gå med Gud, tills vi hörs igen.

God Bless!
 
Street Church på Limhamn

REKLAM, REKLAM......

Ja, det måste göras för BARNLOPPISEN på Café Smulan på torsdag.


Jag har kollat lite bland det som ska säljas och det är fantastiskt fina och bra saker, sa har du barn eller barnbarn mellan 0-7 (8) år så missa inte detta!
Både kläder, saker, leksaker, skor och mycket mer. Även någor i lite större storlekar som 140.
Gott fika säljs ju också. Nybakade kladdkakor t.ex. mmmm!

VÄLKOMMEN!!!

God Bless!

Vilken helg!

Wow, Prylmarknaden igår blev verkligen en succé! Lokalen full av folk som trivdes och hade roligt. Det var 12 bord uthyrda och massor av olika saker som såldes. Några sålde mer och andra mindre, men alla hade en fin dag och det blev massor av riktigt bra samtal och nya kontakter. Det var dessutom människor i alla åldrar, från den yngste i barnvagnen till den äldste med rollatorn. Ett par av Chilloutens ungdomar hjälpte till att sälja fika och hade också en rolig dag. Det var som en stor gudstjänst där vi fick dela livet och dela med oss av våra erfarenheter med Gud med andra människor som inte vanligtvis går i kyrkan eller så. Härligt.
Nu blev det en hel del barnkläder; barnsaker och leksaker kvar för både Nettan och Rosi så på Café Smulan på torsdag den 7/10 kl.10-14 har vi en liten BARNLOPPIS!!! Så sprid det till alla som kan vara intresserade. Fantastiskt gott fika är det ju också alltid på Caféet :-)

Så idag hade vi en annan slags gudstjänst, i lite mindre skala runt kaffebordet, med gott fika, sång, bön, predikan och samtal. Vi fortsatte med Växtkraft-temat, idag del 4, så det var näst sista gången idag.
Godhet och Trofasthet var dagens frukter och här är predikan att lyssna på eller ladda ner.

Så imorgon är det åter en ny vecka och Öppna Förskolan, jätteroligt!

God Bless!

Prylmarknaden
 
Barn på väg efter rytminstrumenten :-)

Prylmarknad/Loppis

Imorgon, lördag 2/10 kl.10-14, är det dags för höstens Prylmarknad/Loppis. Vi har hyrt ut bord till ganska många nu som ska sälja sina grejor, så det kommer att finnas massor att välja på och fynda.
Kåren kommer också att ha ett eget bord med saker att sälja förstås, och fika säljer vi också.
Så mycket förberedelser fsom möjligt från vår sida görs ikväll, så morgonen inte behöver bli så väldigt tidig.
Vi ser fram emot detta och hoppas att det blir en välbesökt dag med många nöjda både köpare och säljare.
Ett steg på vägen att köra Frälsis på Limhamn känd för allmänheten, fortfarande vet inte alla att vi ens finns :-S
Så välkommen hit oimorgon och ta med dig en vän eller flera!!

Ett annat steg är ju Café Smulan som vi har varje torsdag 10-15 och igår hade vi besök av Karin Bondeson som visade Mary Kay-produkter och vi fick prova på lite krämer och dofter. Det var riktigt lyxigt. Nettan hade dessutom bakat underbara vaniljbullar så det var en helt ok dag :-)

Naturligtvis har vi gudstjänst på söndag igen kl.11.00. Vi börjar med fika så vi får en stund av samtal i början och fortfarande är temat Växtkraft, nu del 4, så välkommen du också!

God Bless!

Café Smulan den 30/9

Mary Kay-visning

RSS 2.0