Enhet, härlighet, jämlikhet

Helgen som gick och fortfarande idag har vi fått sommaren tillbaka. Både i lördags och söndags var det dessutom Skördemarknad på Limhamns Torg, vilket var väldigt trevligt med mycket folk och massor av frukt och grönt och annat, samt möjlighet att åka häst och vagn runt i de gamla kvarteren bakom torget. Så det gjorde vi förstås :-)

I söndags var temat för Gudstjänsten "Enheten i Kristus" och fast det är ett så bra ämne så var det svårt att få ihop en predikan som inte hade predikats förut. Dessutom tycker jag att vi talar så mycket om enhet, kärlek, tillsammans, varandra o.s.v. i vår kår, så vad kan mer sägas. I alla fall så blev det en predikan och du kan lyssna på hela här.

Jesus ber för både sina lärjungar då och sina lärjungar nu att vi alla ska bli ett, då skall världen förstå att Han är Guds Son och prisa Gud (Joh.17:10ff)
Kristus är inte heller delad, man kan inte säga att man först och främst hör till någon speciell person, typ Luther eller påven eller William Booth, utan enheten är först och främst i Kristus och då kanske olikheterna kan få spela en mindre roll.
Vi som församling bör också sträva efter jämlikhet, som en motsats till hur det är i samhället. Vi är alla ett i Kristus och ingen är förmer än den andre.
Vi sjöng sången "Vi är här, samlade tillsammans i vår Guds familj. Enade står vi här inför Dig och vi hyllar Dig. Vi ropar Abba, Fader, värdigt är Ditt namn."

Må det vara så att vi kommer tillsammans i Guds familj, enade och samstämmiga hyllar vi Gud.

God Bless!

Enhet

"Make Love - Not War"... eller "Give Peace a chance"

Söndagen som gick hade som tema i kyrkoåret "Medmänniskan". Dessutom var det inom FA en intrenationell bönedag då vi bad för fred.
Mackan Andersson predikade på gudstjänsten på Limhamnskåren och sin vana trogen öppnade han upp för en "tillsammans-predikan" där vi alla kunde få ha något att bidra med och så.
Vi samtalade om hur vi kan hålla fred med varandra och med andra, och texten i Rom.12:16-21, manar oss att så långt det kommer an på oss så ska vi hålla fred med alla människor och hur gör vi det - lyssna på hela predikan här.
Jag blev lite fnittrig för plötsligt for tanken iväg till en bok jag läser som heter "Gryning över Kalahari", där man beskrev en människoapa i afrika som heter bonobon-apan och de håller fred med varandra genom att ha sex, vilket också är sättet de löse eventuella konflikter på. Det var nog inte riktigt det PAulus menade när han skrev sitt brev till Romarna och snabbt fick jag tillbaka fokus på predikan igen :-)

Hur som helst, vad kan vi som kår göra för att hjälpa till att skapa fred, inte bara inom kåren utan också utanför och i andra delar av världen kanske, ja, ett par saker vi kom på var att vi så långt det är möjligt köpa rättvisemärkta varor för att hjälpa dem som arbetar med att tillverka dem, och på så sätt skapa en efterfrågan på att det ska bli mer rättvisa i världen. Vi kan ha en vän-kår/ vän-församling någonstans i världen och hjälpa dem så att de kan hjälpa sin omgivning att hålla fred och visa kärlek.
Ja, det finns säkert fler saker man kan göra och fler sätt att hålla fred och sprida Guds väldoft, låt oss sträva efter det i vardagen, både var och en och tillsammans.

God Bless!

Allting klär en skönhet :-)

Friluftsgudstjänst....inomhus.....

"Nej, nej, det blir inte regn, molnen drar snart bort, titta där borta, där är det ljust", sa jag och pekade på himlen. 30 sekunder senare kom första regndroppen och efter ytterligare några minuter var det riktigt stora droppar som föll på oss. Äsch! Vi skulle ju vara på Limhamns Torg och har den gemensamma gudstjänsten. Få ut mer av Gud på Limhamn. Det brukar ju vara så bra. Folk som inte riktigt vågar ända fram står runt omkring och hör musiken och sången och budskapet om Jesus som strömmar ur högtalarna. Äsch!!!!
Vi fick bära med oss de där högtalarna och allt det andra och gå in i stora samlingssalen i Limhamns Församlingshus, som ligger precis brevid torget. Där fick vi fira gudstjänsten och det var förstås gott det med, förväntan och gemenskap och glädje, men jag tror det var en del som inte var där som kanske hade varit med utomhus.
Nä, jag får sluta klaga. Alla som var på gudstjänsten igår var glada och nöjda och det var fint. Så länge vi samlas i Guds namn och i Hans närhet så är det ju bra. Vi får börja redan nu och be för fint väder till nästa års september-gudstjänst på torget :-)

Det kan också vara läge att be för fint väder på lördag, den 17/9, för då är det dags att gå ut med Street Church, första för terminen. Det blir spännande. Kom och hälsa på oss utanför Willys nå'n gång efter kl.11.

God Bless!

Sprid detta budskap!!!!!


"Walk the talk"

Idag är det 4:e september och kårens samlingssöndag. Visamlades till gudstjänst och predikan hade temat "Walk the talk" eller "Lev som du lär". Genom hela historien, vilket vi kan läsa om bl.a. i Bibeln, går detta budskap igen. Att inte bara höra och ta till oss själva av Guds Ord och liv och krlek utan verkligen leva ut det. Lyssna till hela predikan här.

Vi hade en stund där vi påminde oss genom bilder om allt som vi fått vara med om under året som gått, och det är med stor glädje och tacksamhet vi ser hur Gud välsignar.
Vi tog fram de planer som finns för året som kommer och vi tror att vi ska få vara med om ännu mer framöver. Gud är god och om vi kan hålla blicken fäst på Honom så kommer det att bli spännande att få vara med på Limhamnskåren nu :-)

I måndags startade Öppna Förskolan och den fortsätter varje måndag kl.10-13. Veckan som kommer nu startar Bully Proof igen, nu med två grupper 4-7-åringar och 8-13-åringar - se hemsidan.
På torsdag startar också en helt ny grupp, en grupp för unga föräldrar (upp till 20 år) med sina barn. En typ Öppen Förskola samt hjälp och stödgrupp för just yngre med barn. Så om du känner någon som kan vara intresserad, sprid då detta budskap. Det finns mer info om detta också på hemsidan.

Nästa söndag, den 11/9 kl.11 är det Ekumenisk Gudstjänst på Limhamns Torg. Välkommen dit då. Vi ber för fint väder :-)

God Bless!

Och här är de nya kadetterna varav Mackan Andersson är en!

Samlingssöndag

Höstterminen har börjt och i måndags drog Öppna Förskolan igång.
Nu är det fredag och i helgen, fre-lör, är lokalen uthyrd till "Fina Barnkläder" - han som säljer märkesbarnkläder till fantastiska priser, så passa på och kom in och fynda.

På söndag 4/9 har vi Samlingssöndag. Gudstjänst som vanligt kl.11 med härligt kyrkkaffe, sedan samtalar vi om året som varit och planerna för året som ligger framför. Vi får tacka och glädjas för allt som vi har varit med om och vi får se fram emot allt det fantastiska vi sk få se och vara med om framöver.

Nästa vecka börjar både Bully Proof - två grupper den här terminen - och en ny grupp för Unga Föräldrar + barn, båda dessa är på torsdag. Kolla hemsidan för mer info. Vi hoppas få uppleva mycket tillsammans med Gud och med varandra denna hösttermin. Det blir spännande :-)

God Bless!

Inbjudan till Ung Förälder


RSS 2.0