What's so amazing about grace...

....heter en bok av Philip Yancey, men det är inte den jag ska recensera här idag, utan ordet grace = nåd och temat för den här söndagen är just "Nåd & Tjänst" och det var också temat för gudstjänstens predikan idag - lyssna gärna på den här. 
Nåd är en gåva, helt gratis, inget du förtjänar eller kan jobba dig till. Något som bör generera ödmjukhet, tacksamhet, gott förvaltarskap, något att göra något positivt av. Fångar som blir benådade reder ofta ut sina misstag – ber offren el. deras anhöriga om förlåtelse, gör något positivt av resten av sina liv.
Och vi har också blivit benådade, av Gud, även om vi inte är mördare eller liknande, så är syndens lön döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, och vi är frälsta, räddade av nåd, helt gratis, och Gud har en plan, en mening med våra liv och när vi följer den får vi också uppleva så mycket fantastiskt, av bara nåd.
Jag är så glad och tacksam för alla människor, nya bekantskaper och gamla bekantskaper som vi träffar nu, som kommer hit och känner sig hemma och upplever att det händer något värdefullt i deras liv. Det är verkligen att få tjäna av bara nåd. I tjänandet ingår också lidande av olika slag och olika styrka - Paulus skriver i Fil.3:7-16 att han vill få del av Kristi lidanden så att han också ska kunna få nå fram till uppståndelsen. Dela Jesu lidanden – ok –han var utstött, utskälld, ifrågasatt, fängslad, pryglad, piskad, korsfäst... ja, det ingår i tjänandet. Kanske inte riktigt på det sättet för oss, men lidande, ja, det får vi räkna med och ändå, i slutändan, så är Guds nåd och kärlek och barmhärtighet så mycket större an allt annat.
Vi är benådade och räddade, levande, som en Guds gåva – det får vi aldrig glömma!! Tacka varje dag! Lämna livet, dagen till Gud varje morgon, för det är nåd, inte pga vad vi gör, alla bra saker vi gör – för vi gör mkt bra – men det som händer nu och att vi får vara med om allt detta och vara frälsta, räddade, levande är NÅD.

Så får vi gå in i en ny vecka, också det av nåd, och med spänning och förväntan se vad Gud kommer att fortsätta göra i människors liv.

God Bless!

Rosi (och Lucas) som fick ha sångstunden i måndags då jag hade ryggskott :-)


Det spirar....

Dagens tema är "Gud verkar nu" och ett av de föreslagna bibelorden är Jes.43:15-21 där det bl.a. står: Nu gör jag något nytt, ser ni det inte, det spirar redan...."
Ja, Gud verkar verkligen här och nu (ja, Han verkar ju alltid, men just nu ser vi det så påtagligt). Veckan som gick innehöll ju så mycket av gemenskap och närvaro, aktiviteter tillsammans med andra människor, för oss nya människor och välkända människor, och bön, avslappning och gemenskap med Gud, i stillet och Hans närvaro och helighet. After Work Avslappningen i onsdags, precis vad stressade människor idag behöver; Bully Proof i torsdags då föräldrar och barn tillsammans tränar för att verka mot mobbning och göra något tillsammans med varandra och med andra vuxna och barn. Gårdagens Hela Människan Dag - då de flesta inte varit med förut men fick uppleva några timmar i en rogivande, fridfull atmosfär och ta hand om och vårda både kroppen, själen och anden. Det var dessutom hur kul som helst att en reporter från tidningen GaloreWeekend, som kommer ut en gång i månaden och berättar om vad som händer och sker på Limhamn och runt omkring. De brukar skriva in de olika evenemang vi har och det är så roligt. I fredags kom tidningen ut och då stod det både om Hela Människan Dagen och om onsdagarnas After Work Avslappning - att det finns en oas på Frälsningsarmén, Limhamn där man har After Work med Avslappning. Så himla bra reklam som vi är så tackamma för. Så kom han alltså igår, Christian, och var med en stund och tog lite bilder och pratade med oss. Vi får väl se i nästa nummer om vi figurerar där då, osminkade och i myskläder.......
Gudstjänsten idag hade just temat att Gud verkar nu - här kan du lyssna på predikan. Det var vekligen fint att få samlas idag, flera generationer, den yngste 7 månader och den äldste 83 år (eller är han 84?) och dela livet runt fikabordets gåvor och gåvorna i Guds Ord. "Din trofasta kärlek aldrig oss lämnar...." sjöng vi och det är så sant. Även om vi inte alltid upplever eller känner det så är det sant.
Tack Gud att Du verkar både i oss och runt omkring oss. Lär oss lyssna till Dig och lyda Dig så att Ditt rike kan fortsätta att inta Limhamn.
Amen.

God Bless!
 
Skapande av            Sinnesroträdgård

Det nya andaktsrummet - blev klart i fredags

Vilken vecka!

Veckan som gick var verkligen lika intensiv som vi väntade oss och ändå helt fantastisk.
De nya aktiviteter som började var After Work Avslappning på onsdagen och Bully Proof på torsdagen. Och så hade vi Loppis i lördags.
Avslappningen i onsdags var hur skön som helst och fler måste absolut prova på detta. Vi var fem stycken och alla tyckte det var så skönt. "Precis vad jag behövde" sa en av deltagarna. "Tänk, jag duger!" Så kom på onsdag kl.18 börjar vi. Kommer du lite tidigare hinner du sitta ner och ta en kopp te också. Vi är i källaren så gå in det hållet.

Torsdagens Bully Proof var en riktig höjdare! Gruppen blev ju full och alla kom - nu har vi beställt mer matta och på torsdag flyttar vi upp i stora lokalen :-) Föräldrar och barn tränade tillsammans och fick lära sig första reglerna i Bully Proof programmet och Spider Kid- greppen. Så kul vi alla hade och så bra det var. Tänk att få vara med och påverka samhället genom att på ett roligt sätt motverka mobbning.

Så var det Loppis i lördags och vi hade hyrt ut 10 bord och alla hade massor av olika saker att sälja. Under dagen (10-14) kom ca 150 pers. och fyndade och en del köpte fika och stannade en stund. Vi hade en riktigt rolig och trevlig dag och fick även här några bra samtal. Ett var så bra att hon ska komma på mars månads Hela Människa Dag :-) och en av lördagens kunder kom på gudstjänsten igår! Wow, säger jag! Loppis....... det är inte bara köp och sälj, Gud verkar även där - in mysterious ways..... Gudstjänsten igår hade temat: Tacksamhet och Mackan ledde en tillsammans-predikan som du kan lyssna på här. Vi har alla något att vara tacksamma för om vi bara tänker efter.

Så är vi inne i en ny vecka med nya utmaningar och nya glädjeämnen. På torsdag kommer ägaren till företaget Sisascosi och visar barnkläder på Café (bus)Fröet. Etfer sångstunden som är kl.11 har hon massor av kläder till otroligt billiga priser att visa och sälja.
På lördag är det Hela Människan Dag igen, kolla mer på hemsidan.

God Bless!
 
Bully Proof                   Loppis


RSS 2.0