The best Christmas ever

Ja, det var ord som yppades om julaftonsfirande på kåren på Julafton i år. Och visst var det fantastiskt, och gav verkligen mersmak. Människor i olika åldrar och kategorier samlades i kårens lokaler och firade jul tillsammans. Många av oss där kände inte varandra när vi kom, men kramades innan vi skiljdes åt. Stämningen var ljuvlig, doften av glögg och pepparkakor i lokalen; ljudet av disneys figurer och skratt inifrån biblioteket där Kalle Anka visades på TV:n mellan 15-16; ytterligare dofter från köket där julmaten förbereddes och plockades fram och där stämningen var hög :-). Avnjutandet av julmaten och samtalen kring borden gjorde atmosfären vänlig och kärleksfull. Glada barn som fick baka pepparkakor, dansa kring granen, spela Wii och få julklappar; glada vuxna som fick umgås, äta gott, slippa vara ensamma, höra julevangeliet läsas högt och sjunga julsånger som Nu tändas tusen juleljus och Ett barn är fött. Julklapparna hade vi fått från hotell Temperance, som hade samlat in barnjulklappar hela december och folk hade strömmat in för att skänka klappar till behövande barn, så vi fick över 500 st!!!! och när vi delat ut till barnen som var hos oss, körde Nettan iväg till Enebacken - barnhemmet - och lämnade några säckar(övriga julklappar går till barnavdelningarna på UMAS, Familjerummen på fängelserna runt omkring och till Sociala centret på Malmökåren). Ja, vad kan man säga - the best Christmas ever!

Under förberedelserna för julafton fick vi 2 skinkor från Malmborgs; en Ost-korg av familjen Gossner; 24 chokladaskar och 10 lördagsgodispåsar av en man som "bara ville skänka lite", kaffe och en massa mat, servetter och ljus av en annan man och flera av kårens medlemmar skänkte både mat och pengar. Julgryteinsamlingen var också bra, vi stod på Malmborgs och samlade in och folk är generösa och glada att få hjälpa till.

VI ÄR SÅ OTROLIGT TACKSAMMA TILL ALLA SOM PÅ NÅGOT SÄTT VARIT MED OCH GJORT DETTA JULFIRANDE MÖJLIGT! TACK!

På juldagen fick vi ta det lite lugnt och städa lite efter julfirandet och igår, på Annandagen, hade vi lunchgudstjänst kl.12.00 och åt rester från julafton :-) och hade en härlig stund tillsammans. Mackan predikade (eller vi gjorde det tillsammans en hel del) om just "Rester", och det kan du lyssna på här.

Nu har vi det lite lugnare med verksamhet någon vecka. På Nyårsdagen kl.17.00 firar vi gudstjänst i Linnékyrkan tillsammans med församlingen där och nästa tillfälle på kåren är den 6/1 kl.11.00.

Hoppas Du haft en god Jul också och vi önskar Dig ett riktigt Gott Nytt År
God Bless
    
Mat                                     Mums                            

 
Julklappar                        Dans

Philip stoppar köttbullar i öronen när predikan blir för lång :-)

Bana väg för Herren

Igår - Street Church på Limhamn på förmiddagen. Ljuvligt, med plusgrader, kören Mixtus Cantus som gick runt på Limhamn och sjöng på olika platser samt många sköna människor som kom och drack kaffe och ville prata. "Världen idag"s julbilaga gick som smör i solsken och biblar och bibelord fann nya ägare. Ett perfekt sätt att tillbringa dagen för tredje advent då temat är: Bana väg för Herren, det var vad vi gjorde igår och jag hoppas hjärtan öppnades lite mer för vad/vem Julen handlar om.

Idag då var det Mackan som predikade på gudstjänsten på just temat Bana väg för Herren. Hur kan vi bana väg för Herren i oss själva och i andra människor - ja, lyssna här och begrunda, det är kanske inte så svårt i alla fall om du själv lever nära Jesus.

Imorgon, 13/12, är det avslutning för Öppna Förskolan kl.10-12 och juluppehållet varar sedan till den 10/1 då vi startar igen. Under veckorna som ligger framför kommer ju bl.a. julafton då vi har öppet 14.30-20.00 med gemenskapsjul. Kolla hemsidan för mer info om det.

Nästa söndag, den 19/12 kl.16.00 Sjunger vi in julen på Frälsis tillsammans med Limhamns övriga församlingar. David Sirviö från Wesleykyrkan predikar och alla medverkar med något.

Ha en bra vecka.
God Bless!

Stämningsfullt på Street Church

Doft av jul - hela året

Igår hade vi Julfest/Basar "Doft av Jul" på kåren, till förmån för kårens barn/ungdomsarbete på Limhamn. Verkligen en doft av jul, med Lucia - allsång (alltså, alla var med och sjöng luciasånger och fick ha ljus i händerna, istället för Luciatåg. Det var mycket uppskattat och trevligt. Ris à la Malta med saftsås; Lussekatter och papparkakor med kaffe el.annan dryck; julgodis och fiskedamm. Ett par bord med Loppisgrejor fanns också, men inte så mycket. Stor loppis kommer vi att ha i februari istället, igår var det ju julstämning vi var ute efter och det var det. Det doftade gott av kryddorna i fikabrödet och apelsinerna med kryddnejlikor som man kunde få pyssla ihop själv vid borden. Jag tror att alla som var där var nöjda och glada att få ha varit med.

Idag är det 2:a advent och vi tände ljus nummer två på gudstjänsten. Temat för denna söndag är ju "Guds Rike är nära" och på engelska heter det "The Kingdom of God is at hand". Jag gillar den översättningen - at hand - så nära att man kan ta på den, nåbar, här, nu. Man kan om man vill få leva i Guds Rike här och nu och sedan i evighet, men man måste välja det och leva i ständig omvändelse, för det är så lätt att falla ifrån så länge vi lever i denna världen. Hela historien igenom är det ständigt profeter och gudsmän/kvinnor som uppmanar till omvändelse och att återta livet med Gud, livet i Guds Rike och det är så jag/vi vill leva idag också och det talade jag om idag - lyssna här.

Nu börjar vi arbeta på allvar inför Julafton, då vi ska ha Öppet Hus - kolla hemsidan för mer info. om det. Vi tar i alla fall emot all hjälp vi kan få, både ekonomisk och praktisk och i mat och gåvor.

God Bless

Glada tomtenissar

Kul att sjunga lussesånger med levande ljus

RSS 2.0