Tålamod och Vänlighet

Idag fortsatte predikoserien VÄXTKRAFT och idag var det dags för Tålamod och Vänlighet. Tre nya mötesbesökare kom också idag och delade gudstjänstgemenskapen, vilket alltid är trevligt. Det önskar vi för varje söndag ju :-)

Gud har en förmåga att placera irriterande personer och situationer i vår närhet för att hjälpa oss med vårt tålamod. Han vill att vi ska bli mer tålmodiga och det blir man ju inte sådä med en gång. Bönen: Gud, ge mig tålamod, men snabbt..... den fungerar inte, det vet både jag och många med mig, utan tålamod är en Andens frukt och den behöver tid och hjälp av Gud för att växa.
Vänlighet är något som vi ska välja att vara oftare än vad vi kanske gör. Vänlighet är kärlek i praktiken. Var vänlig även när du har möjlighet och anledning att ge igen. Vänlighet kan bygga en bro i ansträngda relationer.
Lyssna på hela predikan här.

Så är det redan dags igen imorgon för Öppna Förskolan. Det ska bli roligt att träffa barn och föräldrar igen och sjunga, samtala, fika och ha det bra i Guds hus.

Blessings!

En uppmuntrande kram i all vänlighet!

Glädje och Frid

Ja, det var de Andens frukter vi talade om idag på gudstjänsten.
Det blev en gudstjänst runt kaffebordet och predikan blev också en del dialog. Vad underbart det är när församlingen känner sig så trygg och hemma att man inte tycker det är konstigt att vara med och förstärka predikan genom egna erfarenheter och aha-upplevelser. Vi pratade bl.a. om att vi kan välja glädje mitt i livets kaotiska omständigheter och en man berättade att han dagen innan hade spillt ut pannkakssmeten precis när han skulle grädda dem. Ja, det var ett tillfälle att välja om man vill bli arg eller behålla glädjen i sitt inre :-)
Lyssna på predikan i sin helhet här.

Så ligger en ny vecka framför med Öppna Förskolan igen imorgon. Det ser vi fram emot förstås.

God Bless!

Välj Glädje!

Yamaha..ha..ha...ha

Så var just en glad köpare här och gjorde kåren en tjänst genom att köpa Yamaha elorgeln som bara ståt oanvänd så länge och som vi gärna ville bli av med. Köparen var lycklig och vi är lyckliga :-) One down - one to go. Nu återstår att bli av med tramporgeln - om någon vill ha den så välkommen och hämta den!
Nu blir det i alla fall lite lättare att börja fixa lite på plattformen.

Veckan som gått har varit bra. Öppna Förskolan förgylldes med ca 35 pers vilket är hur kul som helst. Underbara Nettan kom hit och städade lokalen i tisdags och det luktade såååå gott!!! Café Smulan i torsdags var också mysigt. En ny mamma och dotter hittade hit, och några "kändisar". Sprid gärna budskapet om det fantastiska Caféet med plats för både barn och barnvagnar och hur gott kaffe och goda kakor som helst :-) Den 30/9 mellan ca 12-14 kommer dessutom Karin Bondeson till Caféet och visar Mary Kay-produkter som man får prova på om man kommer då. Jag återkommer om det när det närmar sig, men planera gärna in att fka på Frälsis på torsdagar för det blir fler tema efter hand.

Så ligger helgen framför och imorgon är det Street Church på Limhamn, första för terminen. Spännande, hoppas vädret blir bra. Vi står utanför Willys ca kl.11-13 med biblar, bibeord, kaffe och kakor och finns till hands för samtal.
På söndag är det Gudstjänst kl.11 och andra delen av Växtkraft. Missade du första delen kan du gå in på hemsidan och ladda ner den eller lyssna.

God Bless!

Bye, bye, orgel, ha det bra!!!

Någon som vill ha????


Växtkraft

Så har vi börjar temaserien Växtkraft, vilken kommer att vara i fyra söndagar till.
En gudstjänst med skön, trygg och öppen atmosfär. Vi började med att fika och samtala om lite av varje och sedan sjöng och bad vi och predikan förstärktes med bilder på filmduken.
Idag var det introduktion till Andens frukt och frukten kärlek som vi samtalade om. Alla fick var sitt vykort som en påminnelse om att visa kärlek till Gud och varandra och att det är fullt möjligt att älska dem vi inte tycker om, för kärlek är ett verb, någonting man gör, därför kunde Jesus befalla oss att älka varandra.
Lyssna på hela predikan här.
Att växa tar tid och Gud behöver mycket tid för att hjälpa oss växa och mogna med Andens frukt i våra liv, så ge Gud mycket tid.

Imorgon är det Öppna Förskolan igen. Då är det andra människor som får vara i Guds hus, i en öppen atmosfär av kärlek och omsorg.

God Bless!


Kårtankar

Tänk så många olika akiviteter en kårlokal/ en kyrkbyggnad kan innehålla. Igår startade vi ju Café Smulan då föräldrar med barn och barnvagnar fikade i lugn och ro medan de barn som kunde gå och krypa kunde tulta omkring i barnhörnan. Inte så jättemånga kom första gången, men den respons vi fick tenderar att antalet fyller på efter hand.
Senare startade Chillout - då ungdomar valde på att träna kampsport, göra läxan (ja, några gjorde faktiskt det..), spela "rockmusik" på trumsetet och pianot i lokalen eller bara vara och ha kul. Dagens tanke (en stund av andakt)blev det också denna första gång och de fick själva vara med och bestämma vad som ska samtalas om på dessa och hur upplägget ska vara. Häftigt, tycker jag.

Eva-Frukosten som skulle vara imorgon blir inställd, tyvärr. Annas pokje är sjuk och vi var inte så många anmälda. Vi tar det en annan gång.
Men på söndag är det ju som tidigare berättat, gudstjänst kl.11, med start på VÄXTKRAFT-temat.

Jag hörde n jättebra predikan på ämnet kyrkan, församlingen. Jag lyssna ofta på Jason Clark som är pastor i Vineyard Church Sutton, England, och hans predikan från i söndags rekomendera jag att ni lyssnar på.
Försmlingen ska inte bara vara en mängd sammanlagda människor utan en samling, församling, med samma ursprung, Jesus, och samma mål.
Det handlar inte om att jag som individ ska konsumera, få ut något av gudstjänsten, få ut något av predikan, få en kopp kaffe (även om vi kan få allt detta), utan att vara församling handlar om varandra, andra (others), vi gör tjänst för Gud (därav ordet Gudstjänst) och vi gör det med varandra, för varandra. Vi tjänar varandra och andra och vi tjänar med varandra. Gråter tillsammans, skrattar tillsammans, uppmuntrar och stöttar varandra, ber för och med varandra och sporrar varandra att komma vidare i det kristna livet. Det är vad kyrkan, kåren, församlingen är till för.
Som sagt, lyssna på predikan och se om det inte väcker något inom dig.

Nu vidare i dagen.
God Bless!

Bild från träningen på Chillout förra terminen


På gång

Så har höstterminen börjat med besked. Öppna Förskolan har haft öpet två måndagar med fullt ös - jätteroligt.
Vi har hunnit med kårsamling då vi tackade Gud för allt som hänt under året som gått och bad för det som ligger i nuet och framtiden.
Närmast, nämligen imorgon den 9/9, startar två saker: Café Smulan, som är ett vanligt café men där barn och barnvagnar också är tillåtna och välkomna. Varje torsdag kommer det att vara öppet kl.10-15. Då och då blir det något tema för dagen, bl.a. den 30/9, då Karin, som säljer Mary Kay-produkter, kommer att vara på Caféet ca 10.30-13 med sina pylar som man får prova på och köpa om man vill. Längre fram kommer Lollopard barnkäder och andra roligheter.

Senare, 16.30, startar Chillout för terminen. Chillout är för ungdomar i årskurs 6-9 och menat att vara en plats att vara, hänga, spela wii, pyssla, fika, musicera, läsa etc. Kampsportsträning är det också mellan 17-18 om man vill vara med på det.

Har varit ute och handlat till båda dessa tillfällen och ju mer man fixar, desto mer kommer man på vad som "skulle vara coolt, mysigt, bra....." men, men, inte allt på en gång.

Eva-Frukosten som är planerad till lördag 11/9 kl.9.30, då Me&I-Anna ska vara gäst, riskerar att få ställas in. Alldeles för många kan inte komma och då är det bättre att skjuta på det. Återkommer om det.

På söndag har vi i alla fall Gudstjänst kl.11.00. Vi startar en predikoserie i fem delar på temat: VÄXTKRAFT (eller blir det växtvärk...?) Vi kommer att prata om Andens frukt i Galaterbrevet 5.

Så, det var det för nu.
God Bless!




Kårens blogg

Så, nu har vi Limhamnskårens blogg.
Återkommer med mer snart

God Bless

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0