Brinnande Passion

"Ty Herrens ögon sveper över hela jorden för att Han med sin kraft skall bistå dem som med sina hjärtan hänger sig åt Honom.”

Att ge sig hän, att vara hängiven, att vara passionerad, det letar Gud efter i oss. Herren söker folk som vill samarbeta med Honom. Och hur kan vi få mer hängivenhet i våra liv, mer passion för Herren? ? Ibland åker vi iväg på konferens för att fylla på och ibland litar vi på att någon annan ska komma med ny passion, ny hängivenhet.
Men vi kan fara runt och leta överallt, men egentligen handlar det om två saker – mitt hjärta och Jesus – de två tillsammans blir passion, hängivenhet. Och passion/hängivenhet är en färskvara, som måste hållas levande och fyllas på och hur håller vi passionen/hängivenheten brinnande?
Jo, t.ex.genom att vara i Guds närvaro. Ibland en liten stund, ibland en hel dag. Jak.4:8 ”Närma er Gud och Han skall närma sig er.”
Också genom att omge oss med människor som fyller på passionen.
Man behöver hjälp av andra som också brinner för Jesus, som brinner för det man själv brinner för som kan uppmuntra och peppa när man själv håller på att slockna. Vi behöver varandra! Ett ensamt vedträ slocknar snabbt.
En sak till ar att göra saker som är i Guds vilja. När man ser att det fungerar fylls passionen på. Vi måste utvärdera det vi håller på med så att vi inte tar slut på oss med sådant som inte är från Gud.
Och att göra sådant som är i Guds vilja, det gäller ju hela vårt liv, inte bara arbetet och verksamheten i församlingen. Ni vet, vi bor ju i landet lagom och det är förödande för oss kristna, för det finns ingenting som är lagom med Gud.  
Vi behöver en brinnande passion, en brinnande hängivenhet för att vara sanna Jesu efterföljare och vi är inte kallade att göra det som är möjligt utan vi är kallade att göra det som är omöjligt, för det som är omöjligt för människor är möjligt för Gud.

Detta är kort-versionen av gårdagens predikan, som du lyssnar på i sin helhet här.
Sången vi lyssnade på efter predikan finns här.

Nästa söndag, den 16/10, är det Limhamnkårens bönedygn, som ingår i FA:s 24/7 bön vilken pågår sept-nov. Då kommer vi mellan kl.11-13 att ha en Bönegudstjänst och du är varmt välkommen att komma och vara med och prisa och lova Gud tillsammans med oss.

God Bless!

Symbolen för vår brinnande passion :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0