Soul Salvation Night och Ett Nådens År

Tänk att den är över nu - Soul Salvation Night - och vilken succé det blev, helt fantastiskt!!
Ca 150 personer samlades i Limhamnskårens lokaler igår kväll för att avnjuta en hejdundrandes koncert med Dr. Sly & The Screaming Buffalos och med gästartisterna Anders Norman, Jenny Blue och Sir Jörgen Åsling. Att alla dessa fantastiska musiker gjorde detta gratis till förmån för Julgrytans insamling, för projektet Vändpunkten, för julafton och för de behövande som vi möter.
Ja, ni som inte var där missade verkligen något spektakulärt, något vi absolut kommer att spinna vidare på, något heligt och värdefullt. När Jonas Wernefort (Dr. Sly :-) och Jenny Blue på slutet sjöng Lina Sandells "Blott en dag" var det så att alla hår på hela kroppen reste sig och inte ett öga var torrt. Så underbart. Att Jonas sjöng på skånska gjorde bara det hela så mycket bättre.
Ett stort Tack måste vi också säga till alla som på ett eller annat sätt hjälpte till med allt det praktiska, inköp, försäljning av fika, biljettförsäljning , garderoben, fotograferande och filmande m.m. Allt sådant som sker lite mer i bakgrunden, men utan vilket inget skulle funka. TACK!

Några youtubeklipp från kvällen:
http://www.youtube.com/watch?v=hHyLIdwqXRs

http://www.youtube.com/watch?v=eRKwSn_Vk_8&feature=related

Ja, och de här var bara några få minuter av en fantastisk kväll.

Idag firade vi Adventsgudstjänst tillsammans med Linnékyrkan hos dem. Mackan läste bibelordet, Rosi hade ett inslag för barnen där det var lejon runt julkrubban...? och jag hade förmånen att predika, förkunna ett Nådens År för folken. Så snart jag fått inspelningen av predikan lägger jag ut den på kårens hemsida som vanligt.

Jesus förkunnade fred och fird, frälsning och upprättelse och det är vårt uppdrag också.
Vi ska predika ett Nådens år. Året som ligger framför oss, kanske det kan bli ett Nådens år för oss och våra medmänniskor här på Limhamn. Då människor får möta Jesus. Bli frälsta, få sina synder förlåtna. Bli botade, befriade, upprättade till ande, själ och kropp.

Nu går vi framåt, in i en ny vecka med nya möjligheter.
God Bless!

Några lejon på dagens gudstjänst :-)

There will be a day......

Domsöndagen, sista söndagen på kyrkoåret och nästa söndag börjar det om igen med första advent.
Igår hade vi Prylmarknad/Loppis och det var mysket folk som kom och fyndade, fikade och trivdes. Jättetrevligt!
Nu får det vara med prylmarknader till februari så folk har hunnit få lite pengar igen ;-)

Idag, är det som sagt, Domsöndagen. Många kyrkor har valt att ha familjegudstjänster idag, vilket kanske kan vara kul, men gör man det för barnen och familjernas skull eller för att slippa predika om domen och Jesu återkomst? Tja, jag vet inte. Jag har aldrig haft familjegudstjänst på domsöndagennoch inte heller var det så idag. Dagens predikan hölla av Mackan Andersson och han hade till och med på Facebook utlovat ett "angry-face" - tyvärr var det ingen av oss som var där som fotade hans arga ansikte, kanske för att ingen märkte det...:-)
Men det var i alla fall en fantatisk predikan om hur arg man kan bli över alla dessa orättvisor som vi får höra om eller rent av vara med om varje dag och att det vi har att kasta oss på är texter som 1Kor.15:22-28 att det ska komma en dag då Gud gör slut på alla orättvisor. Till och med döden kommer att besegras och all ondska försvinna och alla knän böjas för Jesus och Hans kärlek omsluta allt och alla. Jag rekommenderar att du laddar ner och lyssnar på predikan här.

Morgondagen inleds med Öppen Förskola och då gästas vi av Jenny Nordin som har med sig kläder från Blingo. Ekologiska, fina barnkläder och damkläder, till 40% rabatt. Kl.10-13 är det öppet och efter sångstunden som börjar kl.10.30, är det fritt fram att kolla igenom och prova kläder för dem som vill samtidigt som vi fikar.

Sedan fortsätter veckan med förberedelserna inför Soul Salvation Night, på lördag kl.19.00 - missa inte att köpa biljetter på Jan-Tob och var med på en fantastisk upplevelse.

Gudstjänsten nästa söndag firar vi kl.11.00 i Linnékyrkan tillsammans med dem och eftermiddagen blir det Street Church och Julgryta ute på RF Bergs Plats under Julskyltningen.

Som sagt, nu är det en del att stå i. 

God Bless!

Gideoniter, himlen och ostkaka


Ja, idag på gudstjänsten hade vi besök av Henrik Edenhorn från Gideoniterna
Det är alltid spännande att höra vad deras bibelspridande gör med människor. både i vårt eget land, men också i många andra länder. Visst kan en människa möta Jesus, bli troende, bara genom att läsa Bibeln :-)

Temat för söndagen är Vaksamhet och väntan. Vi väntar på att Jeus ska komma tilbaka och ställa allt tillrätta och vi väntar vaksamt och med glädje. En aktiv väntan, där vi inte sitter och rullar tummarna utan där vi lever för och arbetar för Guds Rike och delar med oss av det goda vi fått. Lyssna på hela predikan här.
Vi fick också väldigt gott fika - hembakad ostkaka med grädde och bär. Sämre har man ju smakat :-)

En annan dag som var god var gårdagen då vi åter hade en Hela Människan Dag. Speciellt gott var spa-stunden som Camilla Allgullande höll i och som bara innehöll helt naturliga och ekologiska produkter. Hom kommer från årsskiftet att sälja sådana via sin hemsida som också kommer upp då och det är alltså HELT naturliga produkter. Inte sådana som kallar sig ekologiska och ändå har en massa konstigheter i sig.
Vi fick sitta med fötterna i ett välluktande badsalt med rosenblad i och efteråt smörja dem med kakaosmör.
Flera av de olika produkterna doftade just choklad och kokos samt lavendel, jasmine, citrus etc. Det doftade gott i det rummet länge efteråt också :-)
Nu blir det inte någon Hela Människan Dag förrän i januari. December är så fullbokad så det får inte plats, men vi kan ju ha julafton som en dag för Hela Människan, he, he. Där får vi ju både mat och dryck, gemenskap, glädje och andakt. Det kan ju inte bli bättre.

Imorgon börjar en ny vecka med allt vad det innebär. Öppen Förskola 10-13 i alla fall.
Och på lördag, den 19/11 är det Prylmarknad/Loppis kl.10-14 - sprid gärna ut det.

God Bless!


Vissa nöjde sig inte med fotbad på Hela Människan Dagen :-)


Alla vill till himmelen.....

Alla Själars Dag heter denna dag - söndagen efter Alla Helgons Dag. Inte att förväxla med Halloween, som alltid är natten mellan den 31/10 - 1/11. ALLTID! Det är bara vi svenskar som inte fattar... vet inte varför det är så, men när man tar efter USA i själva festligheterna så struntar man väl i bakgrunden på nå't sätt.
Hur som helst, lite förklaring till dessa dagar ger jag in dagens predikan som du kan lyssna på här.

Ärkebiskopen Nathan Söderblom sade att "helgon är sådana som i ord och handling har visat att Gud lever". Många av helgonen är även martyrer, alltså människor som har blivit mördade för sin tros skull. Men alla döda är inte helgon och alla helgon är inte döda. Därför handlar Alla helgons dag inte alls om döden utan om efterföljelse, om goda exempel och om uthållighet också när livet ser mörkt ut. Helgon är människor som i sådana situationer försöker likna Jesus. Ytterst handlar dagen därför om Jesus själv.

Om Alla helgons dag handlar om våra förebilder för liv och livshållning, så är Alla själars dag, alltså idag, inte bara en minnesdag över människor som avlidit. Dagen handlar också om mig själv och om min egen död och hur jag förhåller mig till den. Därför handlar den också om mitt liv. 
Luk.20:37-38 – "Gud är inte en Gud för döda utan för levande, ty för Honom är alla levande."  Det är stora ord – för Gud är alla levande – det finns inge gränser för Guds händer. Han kan ta en människa, oavsett om hon är levande eller död, i handen. Han kan beröra, Han kan vägleda, lyfta och bära oberoende av dödens grepp.
Vi ber – ”Låt Ditt rike komma, Låt Din vilja ske på jorden såsom i himmelen”. ”Himmelriket är redan här”, säger Jesus och redan här får vi leva i det därför att Gud är en Gud för levande inte för döda. Och i Jesus lever vi om vi än dör.
Bara Gud vet vem som kommer till himmelen och vem som inte gör det, men vi som lever med Jesus ska kunna vara trygga att vi gör det, vi ska inte behöva frukta döden. Vi har valt livet.
Den stora hemligheten är: Allting kommer att bli bra.

God Bless!


RSS 2.0