Änglalikt

Så var det Den helige Mikales dag i söndags och naturligtvis pratade vi om änglar i gudstjänsten.
Tänk vad det finns många associationer till ordet ängel, det upptäckte vi när vi började samtalet.
Mikael är i alla fall en av ärkeänglarna. Hans namn brukar uttydas ”Vem är lik Gud?”
Han är himmelens beskyddare och den som leder kampen mot den fallne ärkeängeln Lucifer (Satan).Att ärkeänglarna har manliga namn gör att man undrar lite över varför änglar oftast avbildas som kvinnliga gestalter, eller som överviktiga barn med klotrunda kinder.
Vi talar ofta om skyddsänglar och att ha änglavakt, men änglar är inte bara en himmelsk utryckningskår, de är fullständigt engagerade i människors livsöde. Deras största längtan är att människor lägger sina liv i Guds sårmärkta händer och får ro där och det är detta Jesus har i tankarna när han säger att det blir glädje i himmelen varje gång en syndare vänder om.
Alla som har barn, små eller stora, vet att även om de har ett änglanamn så är det inte änglar – inte alla i alla fall. Däremot säger Jesus så har alla barn änglar, som alltid ser den himmelske Faderns ansikte. Så dyrbara är barnen, jordens minsta, för Gud att Han alltid har ögonkontakt med dem som vakar över dem och beskyddar dem. Allt som sker barnen kommer genast till Guds kännedom och det är ett starkt uttryck för deras betydelse, så det är inte speciellt smart att göra barn illa.
Jesus ställer barnen i centrum och välsignar dem och säger att de är störst i Guds rike. Låt Ditt rike komma – ber vi. Alltså är vi på rätt väg då vi prioriterar barnen och familjerna för att ledas in i Guds familj.

Lyssna på hela predikan här, det blev ett jätteintressant och fint samtal.


På lördagen hade vi Prylmarknad/Loppis och det var också en trevlig dag. Tyvärr inte riktigt lika mycket folk som det brukar vara, men bra ändå. Det är ju Loppisar varenda helg på flera ställen hela hösten, verkar det som, som man får väl prioritera förmodar jag. Det gick bra i alla fall.

Veckan är igång igen, ja, halvvägs och gårdagens lunch för daglediga var också hur bra som helst, hoppas på en utvecklig och utvidgning där också :-)

Nu, vidare i dagen.
God Bless!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0