Stayin' alive - Stayin' in love

Igår, lördag, var det dags för dagen för par, "Stayin' alive - Stayin' in love", i Furubo. Det blev så att vi som var där hade varit gifta olika länge, några hade barn och andra inte. SMHI hade lovat regn hela dagen, men hela förmiddagen satt vi ute i solen och fikade och samtalade i ämnet relationer. Det blev många skratt och flera goda tankar och hoppfullhet inför både nuet och framtiden. Att göra roliga saker tillsammans är en av de aktiviteter som båda för ett gott förhållande och alla paren fick hjälpas åt att fixa lunchen - ett par gjorde iordning grillspetten, ett par gjorde salladen, ett par dukade fint till oss och ett par fixade iordning grillen. Till slut blev maten klar (grillkolen hade lite svårt att fatta...) och det var jättegott och trevligt.
Efter lunchen fick varje par gå en promenad och fick med sig samtalsfrågor, något som återknöt till det vi talade om på förmiddagen. Just under promenaden skulle det förstås regna, men med paraplyer funkade det bra ändå :-) Solen kom tillbaka när det var fika-dags.
Eftermiddagsfika med kaffe och jordgubbar, blåbär, hallon, melon, glass och grädde samt en liten utvärdering av dagen, några boktips och ett avsnitt ur andaktsboken "Ögonblick tillsammans" avslutade dagen och vi som var med var alla nöjda och glada att ha tagit denna dagen till detta. Så bra med friskvård av kärleken <3

Idag, söndag, är det Heliga Trefaldighets Dag, första söndagen efter Pingsten och temat är Fader - Son - Ande.
Predikan hade rubriken "Three-in-one" och att hela treenigheten är viktig för att Gud skall vara Gud. Det är inte lätt att förstå det här med treenigheten, det övergår liksom det mänskliga förståndet, men Gud är större och det är i Honom vi ska leva och andas. Lyssna på hela predikan här.

Imorgon har vi terminsavslutning med Öppn Förskolan 10-13. Då blir det lite extra festligt :-)

Ha en fantastisk vecka.
God Bless!

Ett par turtur-duvor som lagar sallad :-)

Ett NYTT tillsammans

Igår var det Pingstdagen, den kristna kyrkans födelsedag, då Anden föll över lärjungarna och de, efter att ha varit rädda och gömt sig för folket, plötsligt blev modiga och vittnade om Jesus - dessutom på alla möjliga språk som de inte ens lärt sig :-) Hur coolt är inte det...
I och med Pingtdagen skapade Gud ett Nytt "tillsammans". Kyrkan ska vara en familj, en gemenskap, ett tillsammans, annars blir det ingen kyrka, ingen församling. Guds Ande ÄR gemenskap. Mackan predikade om detta och lyssna på predikan här, så får Du helheten.

Den här veckan är en sådan vecka då det händer mycket runt omkring oss. Det är skolavslutning på fredag så studenter springer ut varje kväll i veckan, tror jag. Det är klassfester och andra tillställningar runt omkring och på lördag har i ju "Stayin' alive - Stayin' in love" i Höllviken, par-dagen som kommer att bli såå bra. Det finns platser kvar om ni vill. Bara kontakta mig.
Vi har terminsvslutning med Öppna Förskolan nästa måndag, den 20/6, kl.10-13. Då blir det lite extra festligt, så missa inte det.

Ha en fin vecka

God Bless

Ruiner, benknotor och legogubbar....

Det har varit långhelg och vädret har varit helt fantastiskt, med sol och värme.I torsdags var det Kristi Himmelsfärdsdag och jag kom ihåg att för två år sedan hade vi en Himmelsfärdsgudstjänst, kankse var det på söndagen efter, men i alla fall. Vi stoppade dåå in bibelord i ballonger och fyllde sedan dessa med ballonggas och gick ut på gården och släppte upp ballongerna mit himlen, medan vi sjöng: "Vi vill se Jesus lyftas högt över vårt land som ett banér". Det var häftigt. Det ska vi göra om nå'n gång, men igår blev det inte i alla fall.
Då hade vi istället en gudstjänst som enligt kyrkoåret har temat: Hjälparen kommer och i predikan pratade vi både om att ruiner som byggs upp (Jes.58)och benknotor som blir till kroppar igen (Hes.) inte får något liv i alla fall om inte Guds Ande får komma in och fylla med liv. Vi använde isärplockade legogubbar som vi byggde ihop för att illustrera att även om de är hela och ser coola ut, så lever de inte, de är bara plastgubbar. Utan ande blir det bara dött ändå. Lyssna på hela predikan här.

Idag är det Sveriges Nationaldag och fortfarande strålande väder. Här är en bön föe Sverige som vi kan be just idag. Sverige för Gud!

Vår Gud, vår Skapare och Herre,vi tackar Dig och prisar Dig för våra liv och för vårt land.Vi, Dina barn i Sverige, ber Dig, genom Din Son Jesus Kristus:förlåt oss och hjälp oss förlåta varandra,hjälp oss komma nära Dig och Ditt Rike,lär oss älska varandra och vårt vackra land,ge oss allt som vi verkligen behöver - förbarma Dig över ossoch rädda oss från det onda, inom oss och utom oss.Gud, välsigna Sverige, dess folk och dess natur,var med oss och ge oss Din frid- nu och i all tid.I Jesu namn,Amen

God Bless!


RSS 2.0