Se inte så sur ut...

...ja, så kan man kanske benämna Mackans predikan idag - lyssna här. Ett samtal omkring fastan och att Jesus uppmanar oss i Matt.6:16ff att när vi fastar ska vi inte se dystra ut som hycklarna,utan vara glada och trevliga och klä oss till fest. En bra uppmaning, tycker jag. Det finns så mycket annat elände man kan vara dyster över, men att fasta - att avtå från något till förmån för någon eller något annat, att tillbringa mer tid med Gud i det fördolda - det är glädje och en förmån.

En glädje och förmån var det också att vara ute några timmar med Street Church igår förmiddag. Solen sken och massor av människor var ute och verkade glada av vårkänslorna, och jag hade helt klart för mycket kläder på mig. Flera goda samtal blev de också och biblar och bibelord fick nya ägare.

I eftermiddag kom Rosi och tonåringarna hem från ungdomshelgen i Halmstad. Nöjda var de men mycket trötta - precis som det ska vara :-)

Så börjar en ny vecka imorgon med de vanliga aktiviteterna och på lördag, den 2/4, är det dags igen för Prylmarknad/Loppis - Kom och fynda.

Ha en underbar vecka.

God Bless!



Real Food

Ja, vi är ju inne i faste-tid och då är det bra att tänka på vad man stoppar i sig, dels för ens egen skull men också för att kunna hjälpa andra som ingenting har. Avstå från godiset eller det lilla extra och ge pengarna till Frälsningsarméns Försakelseinsamling, så kommer de till nytta där de bäst behövs. Kolla FA:s hemsida.
Idag var temat förgudstjänstens predikan: Real Food. Idag är det många som är rejält överviktiga, redan i unga år, och fetmaepidemin sprider sig som en löpeld över världen. Den största boven i detta drama är fel sorts mat.
Sjukvården lägger ut miljarder kronor för att medicinera symtom på ett tillstånd som i många fall inte ens hade behövt hända. Antalet fetmaoperationer har stigit lavinartat de senaste två åren och sjukvården hinner inte med att ta hand om allt.
Skräpmat och halvfabrikat och en massa stress har varit väldigt bidragande och nu ser vi resultatet och svaret för många av dessa fall är - back to real food.
Andligt sett har det gått en liknande väg - I Gamla Testamentet talade människan direkt med Gud. När Jesus kom blev relationen för dem som fanns i Hans närhet, ännu närmre och Han fortsätter finnas i den som tror genom Sin Helige Ande.
För oss i den här delen av världen var kristendomen länge den enda religionen vi hade att välja på. Alla hade kristendomsundervisning i skolan och det fanns ingen som undrade vem Jesus var eller som inte kunde be Fader Vår. 
Med högkonjunkturen och pengar och ägodelar blev våra gudar istället för Gud. Istället för kyrkan på söndagen blev det Ikea, och andra shopping-malls. Vi skulle ha det nyaste, snyggaste, största etc. Då skulle vi bli lyckliga. Vi trodde att vi kunde köpa lyckan. Köpa meningen med livet. Men efter några årtionden insåg vi – alla en del i alla fall – att det funkade ju inte. Och vad hände då – ja, inte gick vi tillbaka till kyrkan, detta tråkiga, psalmsjungande verklighetsfrånvända ställe,  vi blev visserligen andligt intresserade, men sökte på andra platser och många är det som söker där i nuläget – stenar, kristaller, medium, tarot-kort, spådomar, annonserna i veckotidningarna avslöjar den hunger och längtan som får människor idag att dra sig till dessa olika platser.
Men även där fann och finner man till slut att tomheten ändå finns kvar.
Så vad behövs här då? Jo, back to the only real God.
Den andliga maten – Gud rena Ord och liv i våra egna liv – hur får vi det? Ja, det räcker inte med att gå på gudstjänst ett par timmar en dag i veckan. Det är här det här med prioriteringar in. Hur gör jag för att ta den tid med Gud och andra som behövs för att få den riktigt näringsrika andliga maten? Lyssna vidare på hela predikan här.

Solen skiner idag och fåglarna sjunger. Våren gör sitt bästa för att bryta igenom ordentligt. Hoppas den kommande veckan också blir i vårens tecken.
Ha en bra vecka.God Bless!

Ge till FA:s Försakelseinsamling

Bonsai och fasta

Ännu en Hela Människan Dag är förbi. Igår fick vi njuta igen av Tikva, mini-spa med fotbad och ansiktsbehandling, god mat, lugn och ro, massage för den som ville och andakt i stillhet. Skapandet under eftermiddagen var att beskära bonsaiträd och det var verkligen meditativt och roligt.
Vilka bra dagar dessa Hela Människan dagar är! Helt i linje med att vi vill att Limhamnskåren ska vara "Ett Andrum för Hela Människan". Även denna gång kom det flera som tidigare inte varit här och de njöt och var verkligen glada, tacksamma och uppfriskade när de gick hem. Det är verkligen fantastiskt.

Idag är det första söndagen i fastan - i onsdags var det ju Askonsdagen då fastan inleddes och den varar fram till Påsk - och fastan var också temat på tillsammanspredikan som Mackan ledde oss i under förmiddagens gudstjänst - lyssna på det hela här.
Vi pratade om vad fastan innebär; hur man kan fasta, varför, om det är positivt eller negativt. Bibelord som talar om fastan o.s.v.
Jag tycker det är skönt att fastan är under 6 veckor innan Påsk. En chans till kontemplation, lugn, fruihet att säga - nej, jag avstår från det som pockar på min uppmärksamhet, för att ge tiden till Gud och viktigare saker.
Under mars månad pågår dessutom Frälsningsarméns Försakelseinsamling och att avstå från något till förmån för andra människor är också ett bra sätt att fasta på. Avstå från glassen, lördagsgodiset, den lite dyrare maten, det lilla extra - och lägg pengarna till insamlingen - ett bra tips :-) Men ta också extra tid med Gud, ha semester med Gud och var fri att göra det.

Ha en fin vecka
God Bless

En härlig fotbadsstund
  
Här beskärs vackra bonsai-träd

Belong - Believe - Behave och Familjefest

Ja, alltså, nu var det lite längesedan bloggen uppdaterades. Så här kommer förra veckans predikan som hade temat: Belong - Believe - Behave - lyssna själv så behöver jag inte skriva mer om det :-)

Gårdagens gudstjänst var en Familjefest med fullt ös! Rockbandet Dog Collar spelade till barnens sånger - "Krokodilen" "Imse Vimse Spindel" etc. Rosi hade en helt utomordentligt bra show som utspelade sig i en "Vipp - på - rumpan - affär". Och dockteater som var mycket populär fick vi också uppleva. Ni som missade, missade verkligen! Gör inte det nästa gång!
Hembakta semlor serverades till fikat och det var verkligen fest för alla åldrar. Så roligt!

Roligt var det också idag på Öppna Förskolan - deltagar rekord - 52 pers. Puh! Helt slut - men så glad! Och såååå tacksam till er som är där varje gång och hjälper till. Wow! Ni är så värdefulla!

Veckan är igång och på lördag är det mars månads Hela Människan Dag 10-15 - se hemsidan.

Ha en underbar vecka
Blessings!
 
Dog Collar                 Rosi rockar fett
 
Dockteatern              MUMS!

RSS 2.0