Förväntan

Så blev det första advent och fullt av snö ute och ljus i alla fönster.
Gudstjänsten på förmiddagen hade vi tillsammans med vännerna från Linnékyrkan och temat var ju Förväntan. Studiecirkeln vi har haft i Kreativt Skapande ansvarade för gudstjänsten och vi fick lyssna på nyskrivna texter på temat förväntan. En ny adventssång hade skrivits dagen till ära och om det kändes svårt att sjunga den just då, så blir det lättare nästa söndag :-) Men bandet (Mackan, Olivia, Johanna, Magnus och Rosi) gjorde ett jättebra jobb med ackompanjemanget och det blev lite bjällerklang med nyckelknippor och dylikt.
Änglatavlor som målats på en av cirkeltillfällena avtäcktes och där fanns allt från nalle-ängel till My little pony-ängel. Vi hade fått i uppdrag att måla ovanliga änglar och det var det verkligen, men fantastiska så klart!
Adventssångerna "Gå Sion"; "Ett litet barn" och "Hosianna" sjöng vi också så man fick känna ända in i hjärtat att det var advent.
Till kyrkkaffet serverades chokladkaka dekorerad mad marsipanfigurer som också var tillverkade dagen till ära. De flesta av dem åts upp, men ingen vågade ta Josef, Maria och Jesusbarnet i krubban - som Rosi hade gjort :-)
Gudstjänsten var kanska ovanlig men alla sinnen var med och vi upplevde en känsla av förväntan inför den stundande julen.

DOFT AV JUL är det på lördag, den 4/12 kl.15.00. Julfest/Basar till förmån för kårens barn/ungdomsarbete. Kolla hemsidan för mer info. om det.

I går var det några tappra mammor som hade vågat sig ut i snöovädret och kom till Öppna Förskolan. Det är alltid roligt att träffas, sjunga, leka och samtala.

Så är vecka 48 igång och dagarna rullar på. Nu väntar vi med spänning, ja, med stor förväntan på att få fira jul, Jesu födelse, än en gång. Tack Jesus att Du kom. Tack för Din frälsning!

God Bless!
    
Nalleängel             Tuff kille - ängel
   
My little pony-ängel       Änglasång

Bröllopsfesten

Ja, i söndags var det ju Domsöndagen och för att belysa att det är en hejdundrande FEST som Jesus inbjuder oss till, så hade predikan rubriken: Bröllopsfesten, och vi åt god blåbärsglass till kyrkkaffet och bjöds på geléhallon för att "smaka Guds godhet".
Att predika på Domsöndagen är alltid speciellt, ska man belysa själva domen eller ska man belysa evigheten i himlen (eller helvetet) eller ska man tala om vad som behövs göras innan Jesus kommer tilbaka för att "döma levande och döda". Ja, jag valde att belysa det positiva i att välja Jesus, att redan här och nu lämna sitt liv till Honom och på så sätt få del av evighetens fest redan nu. Om du tar allt gott du kan tänka dig och så miljarder gånger bättre, så får du ungefär vad himlen med Jesus är. Och då finns ju ingenting i den här världen som skulle kunna slå det och ingen som helst anledning till varför man inte skulle säga Ja, till Jesus.
Angående domen så kan vi ju säga - Tack gode Gud att ingen människa på jorden ska döma mig. Inget ö-råd kommer att avgöra hur jag ska dömas. Inga TV-såpa deltagare kommer att rösta ut mig på domens dag. Guds änglar sorterar i enlighet med Hans vilja. Det är Jesus som dömer. Han som förstår varje människa bättre än någon förstår sig själv. Han som älskar alla så till den grad att Han offrade sina sista blodsdroppar för att alla ska få en friande dom. Lyssna på hela predikan här. 
Det blev i alla fall en fin gudstjänst som avslutades med andakt i stillhet och vi fick vara omslutna av Guds kärlek, värme och omsorg.

Veckan som började idag innehåller det vanliga, tror jag :-) Och på Söndag, den 28/11, är det ju 1:a Advent och då är det dags för Temagudstjänsten: Förväntan. Skaparcirkeln ansvarar och det blir en gudstjänst på alla sinnen. Missa inte den.
Ska också passa på att inbjuda till DOFT AV JUL den 4/12 kl.15.00 - Julfest/basar till förmån för barn/ungdomsarbetet. Kolla hemsidan för mer info.

Gå med Gud även denna vecka!

God Bless




"Den som väntar på nå't gott.....

....väntar aldrig för länge." Ja, idag är kyrkoårets tema "Vaksamhet och väntan". Det är söndagen före Domsöndagen då vi ska prata om när Jesus kommer tillbaka, och vi talade idag om att vänta vaksamt - att använda tiden rätt, att lägga mest tid och energi på det som är allra viktigast i livet, Gud, familjen, nära och kära, vänner, att tjäna Gud och människor, att ha rätt fokus, Jesus i centrum och först söka Guds rike och Hans rättfärdighet, så får du det övriga också, som Jesus säger i Bibeln. Också att vänta på Jesu åtekomt med glädje, positivt som ett barn väntar på julafton (de barn som gläder sig åt julafton vill säga...) Och att leva så att andra också vill lära känna Jesus redan nu och visa vägen till Honom, så att fler kan leva i glad förväntan inför Hans återkomst. Lyssna på hela predikan här.

En dag i veckan som gick pratade jag med en vän som lever nära Gud och har lätt för att känna Hans närvaro och röst och verkligen älskar Jesus och livet med Honom. Jag berättade om hur vi i kåren vill arbeta med Hela människan, hela tiden, om planerna på att göra kåren just till ett Andrum för Hela Människan. Jeg berättade om förra lördagen då vi hade "Hela Människan-dagen" och om hur bra det var och hur alla verkligen njöt av att vara här. Så sa han "En Gudsnärvaro", "Ja, sa jag, det var det verkligen". "Nej, sa han, jag menar Nu. Nu när du berättar om det  så känner jag Den Helige Andes närvaro. Han gillar detta. Det är helt rätt det ni gör."
"Oj, sa jag", och hjärtat hoppade lite extra. Vad häftigt! Vilken bekräftelse på att vara på rätt väg. Glädjefullt!

En ny vecka ligger framför med de "vanliga aktiviteterna". På torsdag är det Café (bus)Fröet igen. Nu har vi ju ändrat lite på det och har öppet 10-14. Klockan 11.00 är det en sångstund - om vi är tillräckligt många här så det blir lite sång. Och det finns sedan möjlighet att pyssla lite, att läsa sagor, att fika gott och ha mysigt och trevligt.
Så se till att dyka upp nu! Speciellt Ni som efterlyste sångstund även på torsdagar och som ville ha en Öppen Förskola till i veckan - nu är det så nära Öppen Förskola vi kan komma utan att kalla det för det. Så, kom igen nu:-)

Ha en underbar vecka!
God Bless!

Lucas Andersson beundrar pappa Mackan när han predikar - förra söndagen

Hela människan - Hela tiden - Hela livet

Igår, den 6/11, hade vi äntligen dagen för Hela Människan. Vi var 16 stycken som tillbringade dagen med att lufsa omkring i lokalerna o mysbyxor och mjuka skor och ta hand om kropp, själ och ande.
Övervägande delen av deltagarna brukar inte komma till kåren, några hade aldrig varit här och någon hade inte varit här på över 30 år, man alla var verkligen här med hela sin varelse. De som kom med andan i halsen, lite stressade och överhopade, blev snart lugna i den sköna atmosfären med levande ljus och klassisk musik.
Ett Tikva-pass inledde dagens övningar då våra kroppar fick stretcha och musklerna fick en genomgång av mjuka rörelser, till skön musik och med Bibelord lästa med jämna mellanrum som uppmuntran och påminnelse om Guds godhet och vårt värde i Hans ögon.
Mini-spa följde med fotbad, handbehandling och lackning av tånaglarna om man ville. Alla satt i en halvcirkel med fötterna i baljor och njöt av de sköna, välluktande produkterna som mjukgjorde både yttre och inre förhårdnader.
Vi serverades en god lunch och på eftermiddagen kunde man få massage; prova spikmatta; få hudvårdsrådgivning och enskilda och gemensamma samtal. Massören hade att göra och även de övriga erbjudandena togs emot med glädje. Fantastiska samtal runt kaffe/te-koppen fördes också under hela eftermiddagen och en helande atmosfär utbredde sig i hela huset.
Dagen avslutades med en andakt i stillhet, där man kunde välja att sitta i en vilstol eller ligga på en madrass med kuddar på golvet. Skön, keltsik lovsångsmusik spelades och bibelord och böner lästes emellanåt, och man fick möjlighet att tänka på och meditera över dessa ord i lugn och stillhet. Den stunden avslutades med den sjungna Välsignelsen så alla fick med sig Guds Välsignelse på många sätt.
Alla var betydligt lugnare när vi skiljdes åt, än när vi kom och någon sa att "detta var verkligen ett lyft", hon kände att hon fått ny energi att ta sig an livet. Och alla sa: Jag hoppas detta blir fler gånger!
Och visst! Detta är ju att vara kyrka! Detta är ju att leva livet med Kristus, livet som gäller Hela Människan, Hela tiden, Hela livet, ja, in i evigheten! Så, naturligtvis, detta gör vi om, och om, och om igen. En regelbundenhet där vi visar att livet med Jesus levs här och nu och i evighet och Han är intresserad av att alla delar av vår varelse mår bra, ande, själ och kropp. Så, Ja, det blir snart igen!

Idag på förmiddagsgudstjänsten predikade Mackan Andersson om "Hoppet och kroppet" och anknöt förstås till gårdagens tema på ett utomordentligt sätt - Lyssna här! 
Det är ju Alla Själars Dag idag och vi hade parentation över en av våra soldater som blivit "befordrad i Härligheten" under året (ja, det heter ju så inom FA när man dör). Vi tände ljus, läste Bibeln och bad, speciellt för hennes anhöriga idag. Såklart fick vi alla tända ljus medan vi lyssnade på "My God is an Awesome God".

Nu är en ny vecka i startgroparna och vi får gå in i den med Guds helighet inom oss och leva livet med Honom, hela tiden.

God Bless! 
  
Mini-Spa - Fotbad              Karin leder oss
  
Hudvårdsrådgivning       Lyxiga Mary Kay produkter

Jag fick också vara med och träna!

RSS 2.0