Julsakerna nere

Så har vi plockat ner julsakerna inne på kåren. Det mesta ser ut "som vanligt" igen och vårterminen har väl börjat så smått. Barn - och ungdomsgrupperna startar inte förrän vecka 4 (måndagen den 23/1) så vi har lite tid att förbereda på olika sätt för dem.
Igår hade vi gudstjänst och eftersom vi inte hade nå'n på Trettondedagen, pratade vi om temat Epifania igår. Epifania = uppenbarelse. De vise männen som kom med gåvor till Jesus hade fått en uppenbarelse och agerade på den. De tolkade inte vad de såg och sedan satte sig tillrättta igen och återgick till gamla vanor och banor, nej, de tog dyra gåvor med sig och gick den långa vägen från Österns land (nuvarande Persien) till Israel och tänkte lite för långt, att en kung måste födas i Jerusalem i ett palats, men även där fick de vägledning och hittade Betlehem och Jesus och fick sina liv förvandlade. De tog en annan väg tillbaka, trotsade Herodes (som kunde mörda dem på kuppen) och jag vill tänka att de gjorde något helt nytt av sina liv från den stunden då de fick möta universums Herre.
Vi kan ha olika sorters uppenbarelser - syner på himlen, blixtar och dunder, sakta, framväxande övertygelser om Gud etc. Det viktiga är inte hur våra uppenbarelser ser ut utan att vi gör något av dem, inte gömmer oss i gamla vanor och banor igen och hoppas på ett annat resultat. Det blir inte annorlunda om vi inte gör det annorlunda.
Låt detta framförliggande år bli det år då vi agerar på de uppenbarelser vi får från Gud och faktiskt vågar lite på Honom och att Han håller hela vägen och vi också när vi håller oss till Honom.

God Bless!

Epifania

RSS 2.0