"Om inte Gud bygger huset....."

....arbetar byggarna förgäves. Det var temat på dagens predikan - som du kan lyssna på här.
Altför ofta händer det att man springer iväg och gör en massa som man tycker är bra och märker inte att Gud har tagit förra avfarten för att allt ska bli rätt. Så undrar man varför saker och ting inte fungerar och när man äntligen frågar Gud så gör det ont att se att man varit på fle spår. eller så är man alltför ivrig och springer i förväg och vill genomföra något i förtid och då blir det också galet. Nej, Gud måste få "bygga huset" för att det ska bestå.
I Jes.58 talar Gud om rätt och fel fasta och att om man gör det fel blir det galet och nedbrytande, men när man ser Guds vilja och handlar efter den bryter gryningsljuset fram och de uråldriga ruinerna kan byggas upp igen. Detta verkar vara ett ord för Limhamnskåren idag, att bygga upp de uråldriga ruinerna, att åter sätta i stånd gångna släktens grunder. På 1910-talet var det väckelse i Limhamnskåren och på Limhamn i stort kan jag tänka, och nu, 100 år senare, bör det vara dags att åter sätta i stånd gångna släktens grunder. Inte på samma sätt kanske men med samme Gud som härförare och samma svärd = Guds Ord. Gud gör inga repriser, tack och lov, men Han är densamme, igår, idag och i evighet! Jes.43:19 ”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, märker ni det inte? Jag gör en väg genom öknen, stigar i ödemarken”.

Jes.58:11 ”Herren ska alltid leda dig, han mättar dig i ödemarken och ger styrka åt benen i din kropp. Du skall bli som en trädgård, en oas där vattnet aldrig sinar”.
 
Tänk om människor som kommer hit kan känna som att det är att komma till en vattenrik trädgård, en oas där vatten aldrig sinar. Det levande vattnet – Guds Helige Ande. Fantastiskt!

Ja, kanske är det moget nu för tankar och visioner som började växa fram för ca 10 år sedan. "Om inte Gud bygger huset....."

Veckan som ligger framför - Öppen Förskola; Café (bus)Fröet; Chillout; Dag för Hela Människan på lördag - anmäl dig nu om du vill vara med. Kolla hemsidan för mer info. Sönd.11.00 Gudstjänst med parentation, Mackan Andersson predikar.

God Bless!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0