Stilla Veckan

Ja, stilla veckan är vi inne i nu. Den vecka som leder fram till Påsk och alla festligheter. Idag är det skärtorsdag och själva dramat i Jesu sista dagar tar fart under kvällen, då Han våndas i Getsemane och Judas förråder Honom och den hemska misshandeln börjar.
Vi inledde veckan lugnt. I lördags hade vi Hela Människan Dag med allt vad det innebär av lugn, frid, god gemenskap och Gudsnärvaro. I söndags var det Palmsöndagen och Maria från Betania smörjer Jesu fötter med dyrbar nardusbalsam och torkar dem med sitt hår. Hon förbereder Honom för Hans begravning, säger Han, och kanske förstår hon det, kanske inte. Jesus rider sedan in i Jerusalem på en åsna under folkets jubel. De hyllar Honom som kung, ropar Hosianna! Hurra! fast Han vet att många av dem skulle komma att ropa Korsfäst!!
Så går man in i påskveckan som är allt annat än stilla för Jesus. Han rensar templet på dem som köper och säljer, dem som bara vill tjäna egna pengar på de fattigas bekostnad. Han är efterlyst som en brottsling och ändå vågar Han visa sig och ställa till rabalder.
Så idag, skärtorsdagen, är det dags för Honom och lärjungarna att äta påskmåltiden och Jesus delar brödet och vinet och tvättar lärjungarnas fötter som ett exempel för oss att tjäna och älska varandra.
Ikväll kl.19.00 samlas vi till en Getsemanestund i Linnékyrkan och imorgon kl.11.00 till gudstjänst i Wesleykyrkan.
Det är fantastiskt att vi kan fira Påsken tillsammans med övriga syskon i Guds församling.
Lördag förmiddag går vi ut med Street Church och sprider Påskens glada budskap på Limhamn. Och på kvällen 23.30 är det ekumenisk Påsknattsmässa i Limhamns kyrka, som kommer att bli såååååå bra!!!! Kom på den om ni orkar :-)
Och förstås, på Söndag!! Påskdagen!!! kl.11.00 Från Mörker till Ljus - en påskshow om mörker och ljus, död och uppståndelse med Mackan Andersson och Samuel Varg Thunberg. Samt Metallica Covers med bandet ;-) och jättegott fika!!! Läs mer här.

Så, Glad Påsk till alla.
God Bless!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0