Äta bör man......

....annars dör man. Äter gör man - ändå dör man. Ja, det var lite kort om inledningen till söndagens predikan. Söndagens tema var ju Livets bröd och jag utvecklade tankarna från två veckor sedan om att äta rätt för hela människan. Lyssna eller ladda ner predikan här. 
Ibland är det lätt att avstå viss sorts mat för man vet att men inte mår bra av den. Min laktosintoleranta väninna ser till att inte få i sig vanlig mjölk t.ex. för då blir hon jättedålig. Men det kan vara svårare att avstå från sådant som vi inte mår bra av i själen och anden. Girighet, själviskhet, pessimism, skvaller etc. är inte bra för oss alls, men ändå kan vi ibland förledas att delta i det och märker inte förrän efteråt att det inte var bra.
Att titta på filmer och tv-program som är nedbrytande för oss istället för uppbyggande eller lyssna på musik där texterna är helt emot det vi egentligen tror på och står för, men melodin var ju så medryckande..... Vi behöver välja aktivt, för hela människan. Som sagt - lyssna på hela predikan.

I lördags hade vi Prylmarknad/Loppis och det var verkligen roligt. Öppet mellan 10-14 och det var säkert 200 pers sammanlagt under den tiden. Det är en så bra grej det där med loppisar, att saker får nya ägare istället för att slängas. Jättebra.

Så har en ny vecka börjat och Öppna Förskolan är avklarad för idag. Alltid lika roligt.

Ha en bra vecka.
God Bless!

Våren är här


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0