Leap of faith

Idag talade vi om tro på gudstjänsten. När i veckan berättade för väninnanatt det skulle handla om tro idag sa hon - jamen, det gör det ju varje söndag, fast på olika sätt, och det har hon ju rätt i :-)
Men idag pratade vi om att tro handlar om att ta risker. Om du vill växa i tro måste du ta risker och du behöver vara beredd på att misslyckas, för det kommer du också att göra. Men om du inte tar risken kommer du aldrig att få uppleva något tillsammans med Gud. Ibland kommer löftet att uppfyllas just när du tar steet ut i det okända, ibland får du vänta länge på uppfyllelsen, eller du kanske aldrig får se det till fullo, men Gud är ändå Gud och ändå allsmäktig och i Heb.11:6 ”Utan tro kan ingen finna Honom. Ty den som vill nalkas Gud måste tro att Han finns och att Han lönar dem som söker Honom.” Så fungerar Gud. Vill du leva nära Gud, så behöver du ta risker i tro.

Det finns en del saker som hindrar oss från att ta risker: Rädsla; förlust; lidande; misslyckande. Alla dessa saker är hinder i vägen för risktagande i tro.
Tro är något vi alla praktiserar hela tiden, frågan är bara vilken tro? Hur kommer du genom vardagen, livet, jobbet. Vad hoppas du på? Att pengarna ska ge dig lycka, att dina fritidsaktiviteter ska få dig att må bra?
Man kan läsa av en människas tro genom det hon spenderar sin tid, energi och pengar på.
Jesu liv, död och uppståndelse bör inspirera oss till att leva i tro och risktagande, men det gör inte alltid det. Jag önskar att det gjorde det oftare

Att leva i tro, i risktagande, är också att söka stadens bästa och som Paulus skriver i
Rom.12:1-2 (parafraserat)
Så här är vad jag vill att du gör, Gud hjälper dig: Ta ditt vardagliga, vanliga liv - ditt sova, äta, gå till arbetet, och gå omkring- liv och lägg fram det inför Gud som ett offer. Att omfamna vad Gud gör för dig är det bästa du kan göra för honom. Bli inte så välanpassade till din kultur att du passar in i den utan att ens tänka. Istället, fixera din uppmärksamhet på Gud. Du kommer att förändras från insidan och ut. Villigt förstå vad Han vill med dig, och snabbt lyda uppmaningen. Till skillnad från den kultur runt omkring dig, som alltid drar ner dig till sin nivå av omognad, får Gud ut det bästa ur dig och får dig att mogna i renhet.

Så vill du växa i tron och leva nära Jesus, så våga ta risker i tro. Lyssna eller ladda ner predikan här.
Här är länken till filmklippet vi såg i predikan också.

Nu börjar en ny vecka med nya möjligheter att praktisera tron :-)
På lördag är det åter igen Hela Människan Dag. Du har väl anmält dig? Temat är Raw Food.

God Bless!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0