Bröllopsfesten

Ja, i söndags var det ju Domsöndagen och för att belysa att det är en hejdundrande FEST som Jesus inbjuder oss till, så hade predikan rubriken: Bröllopsfesten, och vi åt god blåbärsglass till kyrkkaffet och bjöds på geléhallon för att "smaka Guds godhet".
Att predika på Domsöndagen är alltid speciellt, ska man belysa själva domen eller ska man belysa evigheten i himlen (eller helvetet) eller ska man tala om vad som behövs göras innan Jesus kommer tilbaka för att "döma levande och döda". Ja, jag valde att belysa det positiva i att välja Jesus, att redan här och nu lämna sitt liv till Honom och på så sätt få del av evighetens fest redan nu. Om du tar allt gott du kan tänka dig och så miljarder gånger bättre, så får du ungefär vad himlen med Jesus är. Och då finns ju ingenting i den här världen som skulle kunna slå det och ingen som helst anledning till varför man inte skulle säga Ja, till Jesus.
Angående domen så kan vi ju säga - Tack gode Gud att ingen människa på jorden ska döma mig. Inget ö-råd kommer att avgöra hur jag ska dömas. Inga TV-såpa deltagare kommer att rösta ut mig på domens dag. Guds änglar sorterar i enlighet med Hans vilja. Det är Jesus som dömer. Han som förstår varje människa bättre än någon förstår sig själv. Han som älskar alla så till den grad att Han offrade sina sista blodsdroppar för att alla ska få en friande dom. Lyssna på hela predikan här. 
Det blev i alla fall en fin gudstjänst som avslutades med andakt i stillhet och vi fick vara omslutna av Guds kärlek, värme och omsorg.

Veckan som började idag innehåller det vanliga, tror jag :-) Och på Söndag, den 28/11, är det ju 1:a Advent och då är det dags för Temagudstjänsten: Förväntan. Skaparcirkeln ansvarar och det blir en gudstjänst på alla sinnen. Missa inte den.
Ska också passa på att inbjuda till DOFT AV JUL den 4/12 kl.15.00 - Julfest/basar till förmån för barn/ungdomsarbetet. Kolla hemsidan för mer info.

Gå med Gud även denna vecka!

God Bless




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0