Förväntan

Så blev det första advent och fullt av snö ute och ljus i alla fönster.
Gudstjänsten på förmiddagen hade vi tillsammans med vännerna från Linnékyrkan och temat var ju Förväntan. Studiecirkeln vi har haft i Kreativt Skapande ansvarade för gudstjänsten och vi fick lyssna på nyskrivna texter på temat förväntan. En ny adventssång hade skrivits dagen till ära och om det kändes svårt att sjunga den just då, så blir det lättare nästa söndag :-) Men bandet (Mackan, Olivia, Johanna, Magnus och Rosi) gjorde ett jättebra jobb med ackompanjemanget och det blev lite bjällerklang med nyckelknippor och dylikt.
Änglatavlor som målats på en av cirkeltillfällena avtäcktes och där fanns allt från nalle-ängel till My little pony-ängel. Vi hade fått i uppdrag att måla ovanliga änglar och det var det verkligen, men fantastiska så klart!
Adventssångerna "Gå Sion"; "Ett litet barn" och "Hosianna" sjöng vi också så man fick känna ända in i hjärtat att det var advent.
Till kyrkkaffet serverades chokladkaka dekorerad mad marsipanfigurer som också var tillverkade dagen till ära. De flesta av dem åts upp, men ingen vågade ta Josef, Maria och Jesusbarnet i krubban - som Rosi hade gjort :-)
Gudstjänsten var kanska ovanlig men alla sinnen var med och vi upplevde en känsla av förväntan inför den stundande julen.

DOFT AV JUL är det på lördag, den 4/12 kl.15.00. Julfest/Basar till förmån för kårens barn/ungdomsarbete. Kolla hemsidan för mer info. om det.

I går var det några tappra mammor som hade vågat sig ut i snöovädret och kom till Öppna Förskolan. Det är alltid roligt att träffas, sjunga, leka och samtala.

Så är vecka 48 igång och dagarna rullar på. Nu väntar vi med spänning, ja, med stor förväntan på att få fira jul, Jesu födelse, än en gång. Tack Jesus att Du kom. Tack för Din frälsning!

God Bless!
    
Nalleängel             Tuff kille - ängel
   
My little pony-ängel       Änglasång

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0