Hela människan - Hela tiden - Hela livet

Igår, den 6/11, hade vi äntligen dagen för Hela Människan. Vi var 16 stycken som tillbringade dagen med att lufsa omkring i lokalerna o mysbyxor och mjuka skor och ta hand om kropp, själ och ande.
Övervägande delen av deltagarna brukar inte komma till kåren, några hade aldrig varit här och någon hade inte varit här på över 30 år, man alla var verkligen här med hela sin varelse. De som kom med andan i halsen, lite stressade och överhopade, blev snart lugna i den sköna atmosfären med levande ljus och klassisk musik.
Ett Tikva-pass inledde dagens övningar då våra kroppar fick stretcha och musklerna fick en genomgång av mjuka rörelser, till skön musik och med Bibelord lästa med jämna mellanrum som uppmuntran och påminnelse om Guds godhet och vårt värde i Hans ögon.
Mini-spa följde med fotbad, handbehandling och lackning av tånaglarna om man ville. Alla satt i en halvcirkel med fötterna i baljor och njöt av de sköna, välluktande produkterna som mjukgjorde både yttre och inre förhårdnader.
Vi serverades en god lunch och på eftermiddagen kunde man få massage; prova spikmatta; få hudvårdsrådgivning och enskilda och gemensamma samtal. Massören hade att göra och även de övriga erbjudandena togs emot med glädje. Fantastiska samtal runt kaffe/te-koppen fördes också under hela eftermiddagen och en helande atmosfär utbredde sig i hela huset.
Dagen avslutades med en andakt i stillhet, där man kunde välja att sitta i en vilstol eller ligga på en madrass med kuddar på golvet. Skön, keltsik lovsångsmusik spelades och bibelord och böner lästes emellanåt, och man fick möjlighet att tänka på och meditera över dessa ord i lugn och stillhet. Den stunden avslutades med den sjungna Välsignelsen så alla fick med sig Guds Välsignelse på många sätt.
Alla var betydligt lugnare när vi skiljdes åt, än när vi kom och någon sa att "detta var verkligen ett lyft", hon kände att hon fått ny energi att ta sig an livet. Och alla sa: Jag hoppas detta blir fler gånger!
Och visst! Detta är ju att vara kyrka! Detta är ju att leva livet med Kristus, livet som gäller Hela Människan, Hela tiden, Hela livet, ja, in i evigheten! Så, naturligtvis, detta gör vi om, och om, och om igen. En regelbundenhet där vi visar att livet med Jesus levs här och nu och i evighet och Han är intresserad av att alla delar av vår varelse mår bra, ande, själ och kropp. Så, Ja, det blir snart igen!

Idag på förmiddagsgudstjänsten predikade Mackan Andersson om "Hoppet och kroppet" och anknöt förstås till gårdagens tema på ett utomordentligt sätt - Lyssna här! 
Det är ju Alla Själars Dag idag och vi hade parentation över en av våra soldater som blivit "befordrad i Härligheten" under året (ja, det heter ju så inom FA när man dör). Vi tände ljus, läste Bibeln och bad, speciellt för hennes anhöriga idag. Såklart fick vi alla tända ljus medan vi lyssnade på "My God is an Awesome God".

Nu är en ny vecka i startgroparna och vi får gå in i den med Guds helighet inom oss och leva livet med Honom, hela tiden.

God Bless! 
  
Mini-Spa - Fotbad              Karin leder oss
  
Hudvårdsrådgivning       Lyxiga Mary Kay produkter

Jag fick också vara med och träna!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0