"Den som väntar på nå't gott.....

....väntar aldrig för länge." Ja, idag är kyrkoårets tema "Vaksamhet och väntan". Det är söndagen före Domsöndagen då vi ska prata om när Jesus kommer tillbaka, och vi talade idag om att vänta vaksamt - att använda tiden rätt, att lägga mest tid och energi på det som är allra viktigast i livet, Gud, familjen, nära och kära, vänner, att tjäna Gud och människor, att ha rätt fokus, Jesus i centrum och först söka Guds rike och Hans rättfärdighet, så får du det övriga också, som Jesus säger i Bibeln. Också att vänta på Jesu åtekomt med glädje, positivt som ett barn väntar på julafton (de barn som gläder sig åt julafton vill säga...) Och att leva så att andra också vill lära känna Jesus redan nu och visa vägen till Honom, så att fler kan leva i glad förväntan inför Hans återkomst. Lyssna på hela predikan här.

En dag i veckan som gick pratade jag med en vän som lever nära Gud och har lätt för att känna Hans närvaro och röst och verkligen älskar Jesus och livet med Honom. Jag berättade om hur vi i kåren vill arbeta med Hela människan, hela tiden, om planerna på att göra kåren just till ett Andrum för Hela Människan. Jeg berättade om förra lördagen då vi hade "Hela Människan-dagen" och om hur bra det var och hur alla verkligen njöt av att vara här. Så sa han "En Gudsnärvaro", "Ja, sa jag, det var det verkligen". "Nej, sa han, jag menar Nu. Nu när du berättar om det  så känner jag Den Helige Andes närvaro. Han gillar detta. Det är helt rätt det ni gör."
"Oj, sa jag", och hjärtat hoppade lite extra. Vad häftigt! Vilken bekräftelse på att vara på rätt väg. Glädjefullt!

En ny vecka ligger framför med de "vanliga aktiviteterna". På torsdag är det Café (bus)Fröet igen. Nu har vi ju ändrat lite på det och har öppet 10-14. Klockan 11.00 är det en sångstund - om vi är tillräckligt många här så det blir lite sång. Och det finns sedan möjlighet att pyssla lite, att läsa sagor, att fika gott och ha mysigt och trevligt.
Så se till att dyka upp nu! Speciellt Ni som efterlyste sångstund även på torsdagar och som ville ha en Öppen Förskola till i veckan - nu är det så nära Öppen Förskola vi kan komma utan att kalla det för det. Så, kom igen nu:-)

Ha en underbar vecka!
God Bless!

Lucas Andersson beundrar pappa Mackan när han predikar - förra söndagen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0