Ruiner, benknotor och legogubbar....

Det har varit långhelg och vädret har varit helt fantastiskt, med sol och värme.I torsdags var det Kristi Himmelsfärdsdag och jag kom ihåg att för två år sedan hade vi en Himmelsfärdsgudstjänst, kankse var det på söndagen efter, men i alla fall. Vi stoppade dåå in bibelord i ballonger och fyllde sedan dessa med ballonggas och gick ut på gården och släppte upp ballongerna mit himlen, medan vi sjöng: "Vi vill se Jesus lyftas högt över vårt land som ett banér". Det var häftigt. Det ska vi göra om nå'n gång, men igår blev det inte i alla fall.
Då hade vi istället en gudstjänst som enligt kyrkoåret har temat: Hjälparen kommer och i predikan pratade vi både om att ruiner som byggs upp (Jes.58)och benknotor som blir till kroppar igen (Hes.) inte får något liv i alla fall om inte Guds Ande får komma in och fylla med liv. Vi använde isärplockade legogubbar som vi byggde ihop för att illustrera att även om de är hela och ser coola ut, så lever de inte, de är bara plastgubbar. Utan ande blir det bara dött ändå. Lyssna på hela predikan här.

Idag är det Sveriges Nationaldag och fortfarande strålande väder. Här är en bön föe Sverige som vi kan be just idag. Sverige för Gud!

Vår Gud, vår Skapare och Herre,vi tackar Dig och prisar Dig för våra liv och för vårt land.Vi, Dina barn i Sverige, ber Dig, genom Din Son Jesus Kristus:förlåt oss och hjälp oss förlåta varandra,hjälp oss komma nära Dig och Ditt Rike,lär oss älska varandra och vårt vackra land,ge oss allt som vi verkligen behöver - förbarma Dig över ossoch rädda oss från det onda, inom oss och utom oss.Gud, välsigna Sverige, dess folk och dess natur,var med oss och ge oss Din frid- nu och i all tid.I Jesu namn,Amen

God Bless!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0