Stayin' alive - Stayin' in love

Igår, lördag, var det dags för dagen för par, "Stayin' alive - Stayin' in love", i Furubo. Det blev så att vi som var där hade varit gifta olika länge, några hade barn och andra inte. SMHI hade lovat regn hela dagen, men hela förmiddagen satt vi ute i solen och fikade och samtalade i ämnet relationer. Det blev många skratt och flera goda tankar och hoppfullhet inför både nuet och framtiden. Att göra roliga saker tillsammans är en av de aktiviteter som båda för ett gott förhållande och alla paren fick hjälpas åt att fixa lunchen - ett par gjorde iordning grillspetten, ett par gjorde salladen, ett par dukade fint till oss och ett par fixade iordning grillen. Till slut blev maten klar (grillkolen hade lite svårt att fatta...) och det var jättegott och trevligt.
Efter lunchen fick varje par gå en promenad och fick med sig samtalsfrågor, något som återknöt till det vi talade om på förmiddagen. Just under promenaden skulle det förstås regna, men med paraplyer funkade det bra ändå :-) Solen kom tillbaka när det var fika-dags.
Eftermiddagsfika med kaffe och jordgubbar, blåbär, hallon, melon, glass och grädde samt en liten utvärdering av dagen, några boktips och ett avsnitt ur andaktsboken "Ögonblick tillsammans" avslutade dagen och vi som var med var alla nöjda och glada att ha tagit denna dagen till detta. Så bra med friskvård av kärleken <3

Idag, söndag, är det Heliga Trefaldighets Dag, första söndagen efter Pingsten och temat är Fader - Son - Ande.
Predikan hade rubriken "Three-in-one" och att hela treenigheten är viktig för att Gud skall vara Gud. Det är inte lätt att förstå det här med treenigheten, det övergår liksom det mänskliga förståndet, men Gud är större och det är i Honom vi ska leva och andas. Lyssna på hela predikan här.

Imorgon har vi terminsavslutning med Öppn Förskolan 10-13. Då blir det lite extra festligt :-)

Ha en fantastisk vecka.
God Bless!

Ett par turtur-duvor som lagar sallad :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0