What's so amazing about grace...

....heter en bok av Philip Yancey, men det är inte den jag ska recensera här idag, utan ordet grace = nåd och temat för den här söndagen är just "Nåd & Tjänst" och det var också temat för gudstjänstens predikan idag - lyssna gärna på den här. 
Nåd är en gåva, helt gratis, inget du förtjänar eller kan jobba dig till. Något som bör generera ödmjukhet, tacksamhet, gott förvaltarskap, något att göra något positivt av. Fångar som blir benådade reder ofta ut sina misstag – ber offren el. deras anhöriga om förlåtelse, gör något positivt av resten av sina liv.
Och vi har också blivit benådade, av Gud, även om vi inte är mördare eller liknande, så är syndens lön döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, och vi är frälsta, räddade av nåd, helt gratis, och Gud har en plan, en mening med våra liv och när vi följer den får vi också uppleva så mycket fantastiskt, av bara nåd.
Jag är så glad och tacksam för alla människor, nya bekantskaper och gamla bekantskaper som vi träffar nu, som kommer hit och känner sig hemma och upplever att det händer något värdefullt i deras liv. Det är verkligen att få tjäna av bara nåd. I tjänandet ingår också lidande av olika slag och olika styrka - Paulus skriver i Fil.3:7-16 att han vill få del av Kristi lidanden så att han också ska kunna få nå fram till uppståndelsen. Dela Jesu lidanden – ok –han var utstött, utskälld, ifrågasatt, fängslad, pryglad, piskad, korsfäst... ja, det ingår i tjänandet. Kanske inte riktigt på det sättet för oss, men lidande, ja, det får vi räkna med och ändå, i slutändan, så är Guds nåd och kärlek och barmhärtighet så mycket större an allt annat.
Vi är benådade och räddade, levande, som en Guds gåva – det får vi aldrig glömma!! Tacka varje dag! Lämna livet, dagen till Gud varje morgon, för det är nåd, inte pga vad vi gör, alla bra saker vi gör – för vi gör mkt bra – men det som händer nu och att vi får vara med om allt detta och vara frälsta, räddade, levande är NÅD.

Så får vi gå in i en ny vecka, också det av nåd, och med spänning och förväntan se vad Gud kommer att fortsätta göra i människors liv.

God Bless!

Rosi (och Lucas) som fick ha sångstunden i måndags då jag hade ryggskott :-)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0