Det spirar....

Dagens tema är "Gud verkar nu" och ett av de föreslagna bibelorden är Jes.43:15-21 där det bl.a. står: Nu gör jag något nytt, ser ni det inte, det spirar redan...."
Ja, Gud verkar verkligen här och nu (ja, Han verkar ju alltid, men just nu ser vi det så påtagligt). Veckan som gick innehöll ju så mycket av gemenskap och närvaro, aktiviteter tillsammans med andra människor, för oss nya människor och välkända människor, och bön, avslappning och gemenskap med Gud, i stillet och Hans närvaro och helighet. After Work Avslappningen i onsdags, precis vad stressade människor idag behöver; Bully Proof i torsdags då föräldrar och barn tillsammans tränar för att verka mot mobbning och göra något tillsammans med varandra och med andra vuxna och barn. Gårdagens Hela Människan Dag - då de flesta inte varit med förut men fick uppleva några timmar i en rogivande, fridfull atmosfär och ta hand om och vårda både kroppen, själen och anden. Det var dessutom hur kul som helst att en reporter från tidningen GaloreWeekend, som kommer ut en gång i månaden och berättar om vad som händer och sker på Limhamn och runt omkring. De brukar skriva in de olika evenemang vi har och det är så roligt. I fredags kom tidningen ut och då stod det både om Hela Människan Dagen och om onsdagarnas After Work Avslappning - att det finns en oas på Frälsningsarmén, Limhamn där man har After Work med Avslappning. Så himla bra reklam som vi är så tackamma för. Så kom han alltså igår, Christian, och var med en stund och tog lite bilder och pratade med oss. Vi får väl se i nästa nummer om vi figurerar där då, osminkade och i myskläder.......
Gudstjänsten idag hade just temat att Gud verkar nu - här kan du lyssna på predikan. Det var vekligen fint att få samlas idag, flera generationer, den yngste 7 månader och den äldste 83 år (eller är han 84?) och dela livet runt fikabordets gåvor och gåvorna i Guds Ord. "Din trofasta kärlek aldrig oss lämnar...." sjöng vi och det är så sant. Även om vi inte alltid upplever eller känner det så är det sant.
Tack Gud att Du verkar både i oss och runt omkring oss. Lär oss lyssna till Dig och lyda Dig så att Ditt rike kan fortsätta att inta Limhamn.
Amen.

God Bless!
 
Skapande av            Sinnesroträdgård

Det nya andaktsrummet - blev klart i fredags

Kommentarer
Postat av: Lennart Pettersson

Fin, modern mycket bra hemsida, klart intressant för oss frälsningssoldater och andra !



Lennart Pettersson

Eskilstuna

2011-02-19 @ 17:33:11
Postat av: Monica

Tack Lennart!

Alltid roligt med fin respons



God Bless

/Monica

2011-02-19 @ 17:48:38
URL: http://captainsblogg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0