Bonsai och fasta

Ännu en Hela Människan Dag är förbi. Igår fick vi njuta igen av Tikva, mini-spa med fotbad och ansiktsbehandling, god mat, lugn och ro, massage för den som ville och andakt i stillhet. Skapandet under eftermiddagen var att beskära bonsaiträd och det var verkligen meditativt och roligt.
Vilka bra dagar dessa Hela Människan dagar är! Helt i linje med att vi vill att Limhamnskåren ska vara "Ett Andrum för Hela Människan". Även denna gång kom det flera som tidigare inte varit här och de njöt och var verkligen glada, tacksamma och uppfriskade när de gick hem. Det är verkligen fantastiskt.

Idag är det första söndagen i fastan - i onsdags var det ju Askonsdagen då fastan inleddes och den varar fram till Påsk - och fastan var också temat på tillsammanspredikan som Mackan ledde oss i under förmiddagens gudstjänst - lyssna på det hela här.
Vi pratade om vad fastan innebär; hur man kan fasta, varför, om det är positivt eller negativt. Bibelord som talar om fastan o.s.v.
Jag tycker det är skönt att fastan är under 6 veckor innan Påsk. En chans till kontemplation, lugn, fruihet att säga - nej, jag avstår från det som pockar på min uppmärksamhet, för att ge tiden till Gud och viktigare saker.
Under mars månad pågår dessutom Frälsningsarméns Försakelseinsamling och att avstå från något till förmån för andra människor är också ett bra sätt att fasta på. Avstå från glassen, lördagsgodiset, den lite dyrare maten, det lilla extra - och lägg pengarna till insamlingen - ett bra tips :-) Men ta också extra tid med Gud, ha semester med Gud och var fri att göra det.

Ha en fin vecka
God Bless

En härlig fotbadsstund
  
Här beskärs vackra bonsai-träd

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0