The best Christmas ever

Ja, det var ord som yppades om julaftonsfirande på kåren på Julafton i år. Och visst var det fantastiskt, och gav verkligen mersmak. Människor i olika åldrar och kategorier samlades i kårens lokaler och firade jul tillsammans. Många av oss där kände inte varandra när vi kom, men kramades innan vi skiljdes åt. Stämningen var ljuvlig, doften av glögg och pepparkakor i lokalen; ljudet av disneys figurer och skratt inifrån biblioteket där Kalle Anka visades på TV:n mellan 15-16; ytterligare dofter från köket där julmaten förbereddes och plockades fram och där stämningen var hög :-). Avnjutandet av julmaten och samtalen kring borden gjorde atmosfären vänlig och kärleksfull. Glada barn som fick baka pepparkakor, dansa kring granen, spela Wii och få julklappar; glada vuxna som fick umgås, äta gott, slippa vara ensamma, höra julevangeliet läsas högt och sjunga julsånger som Nu tändas tusen juleljus och Ett barn är fött. Julklapparna hade vi fått från hotell Temperance, som hade samlat in barnjulklappar hela december och folk hade strömmat in för att skänka klappar till behövande barn, så vi fick över 500 st!!!! och när vi delat ut till barnen som var hos oss, körde Nettan iväg till Enebacken - barnhemmet - och lämnade några säckar(övriga julklappar går till barnavdelningarna på UMAS, Familjerummen på fängelserna runt omkring och till Sociala centret på Malmökåren). Ja, vad kan man säga - the best Christmas ever!

Under förberedelserna för julafton fick vi 2 skinkor från Malmborgs; en Ost-korg av familjen Gossner; 24 chokladaskar och 10 lördagsgodispåsar av en man som "bara ville skänka lite", kaffe och en massa mat, servetter och ljus av en annan man och flera av kårens medlemmar skänkte både mat och pengar. Julgryteinsamlingen var också bra, vi stod på Malmborgs och samlade in och folk är generösa och glada att få hjälpa till.

VI ÄR SÅ OTROLIGT TACKSAMMA TILL ALLA SOM PÅ NÅGOT SÄTT VARIT MED OCH GJORT DETTA JULFIRANDE MÖJLIGT! TACK!

På juldagen fick vi ta det lite lugnt och städa lite efter julfirandet och igår, på Annandagen, hade vi lunchgudstjänst kl.12.00 och åt rester från julafton :-) och hade en härlig stund tillsammans. Mackan predikade (eller vi gjorde det tillsammans en hel del) om just "Rester", och det kan du lyssna på här.

Nu har vi det lite lugnare med verksamhet någon vecka. På Nyårsdagen kl.17.00 firar vi gudstjänst i Linnékyrkan tillsammans med församlingen där och nästa tillfälle på kåren är den 6/1 kl.11.00.

Hoppas Du haft en god Jul också och vi önskar Dig ett riktigt Gott Nytt År
God Bless
    
Mat                                     Mums                            

 
Julklappar                        Dans

Philip stoppar köttbullar i öronen när predikan blir för lång :-)

Kommentarer
Postat av: Charisma

Keep up the good work!

Gott nytt år!

Blessings /Charisma

2010-12-27 @ 21:54:11
URL: http://motcharisma.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0