Julen har sjungits in

Så nu är det fritt fram för den att komma :-)
Ja, igår eftermiddag samlades vi till den ekumeniska julbönen på Frälsningsarmén, "Vi sjunger in julen". I år hade vi hjälp med musiken av en Frälsningsarmémusikkår under ledning av Gilbert Andersson från Trelleborg. Musikanterna är från flera platser i Skåne och träffas för att öva varje vecka och sedan spelar de i olika sammanhang. Det var mycket trevligt att ha riktig hornmusik att sjunga till och lyssna på.
Lena Lövendahl, präst i Limhamns församling, predikade om julens glädje och kärlek - lyssna på hela predikan här.
Glögg och pepparkakor och julgodis bjöds det på också och det var verkligen en fin eftermiddag.

Förmiddagen var kall och blåsig utanför Willys då vi var ute med Street Church och fick samtala med flera olika människor, dela ut bibelord, biblar, kaffe & kakor. Det är alltid värdefullt att möta människor mitt i stressen eller lugnet, mitt i livet i alla fall. Jag fick dela ut flera inbjudningar till julaftonsfirande vi ska ha på kåren. Hoppas det kommer många.

Idag på förmiddagen hade vi en gudstjänst där vi samtalade utifrån berättelsen om "Den förlorade herden". En av herdarna som fick vara med den där första julnatten och möta både änglarna och sedan blicken hos Jesus, Guds Son. Och hur livet sedan tagit över honom mer och mer och minnet bleknat och efter 30 år träffades de igen och han fick åter känna sig älskad och hemma.
Vi samtalade om hur viktigt det är att inte försumma gudstjänster och sammankomster där vi får dela Guds Ord, be och uppmuntra varandra. Om vi under för lång tid inte prioriterar detta blir det svårare och svårare att ta sig tillbaka och man kan lätt förlora den där kärleksrelationen med Jesus och församlingen.

Veckan som ligger framför är faktiskt julveckan! Julgrytan kommer att vara ute minst onsdag - fredag på Malmborgs. Kanske även tisdag.
Välkommen sedan att fira julafton med oss. 14.30 öppnar vi och håller på till 20.00

God Bless!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0