Guds Rike är Nära och en Doft av Jul

Idag är det andra advent och temat i kyrkoåret är "Guds rike är nära". Mackan Andersson  predikade på gudstjänsten idag om just Guds Rike, utifrån texterna i Matt.13:31-33 att Guds rike är som ett senapskorn....... och Guds Rike är som en surdag..... Lyssna på hela predikan här.
Guds Rike är redan här och vi som tagir emot Jesus lever i det samtidigt som vi lever i "världen". På engelska säger man: "The Kingdom of God i at hand" - alltså så nära att det går att ta på, och om vi verkligen lever som vi lär och tar på allvar detta med att Gud vill att alla, alltså ALLA, ska komma till Guds Rike, så kan vi precis som en surdeg som syrar hela degen, visa och leda människor i vår närhet fram till Gud och in i Guds Rike.

Även den här söndagen har varit en blåsig dag och blåsig helg och julstämningen visar sig inte i vädret, men inomhus har vi julstämning med pybt, stearinljus och glitter. Imorgon, måndag, är det terminsavslutning på Öppna Förskolan och vi får sjunga lite julsånger och äta lussekatter och pepparkakor.

På lördag, den 10/12 kl.15.00 inbjuder vi Er alla till Doft av Jul - julbasaren till förmån för kårens barn/ungdomasrbete. Lucia-allsång; Julgröt, godis, fiskdamm, servering m.m. Välkomna!

Vi har ju dessutom börjat ta ut Julgrytan nu och några kändisar hjälper oss att vakta grytan. I fredags stod Marianne Mörck i flera timmar på Malmborgs och var grytvakt och samlade in en massa kosing ;-) Fantastiskt engagemang, måste jag säga. Efter det var det några glada komiker som gjorde samma sak. Tack så mycket.
Veckan som kommer blir det också att hålla grytan kokande, både inne på Malmborg och på lördag 11-13 hoppas vi kunna ha den på RF Bergs plats, då Sven Bornemark ska vara grytvakt och sjunga och spela en del. Så, jag uppmanar Er helt frimodigt att hälsa på vid grytan - den här veckan blir det tisdag, senare eftermiddag och sedan onsdag - fredag från 14 till 18 i alla fall, någon dag från 12 och lördag från kl.11.
Pengarna går bl.a. till Julaftonsfirandet på kåren och till Projektet Vändpunkten.

Ha en fortsatt bra söndag och kommande vecka.
God Bless!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0